Valgren jubler over succesrigt læreår

Michael Valgren troede faktisk, at 2014 skulle være et læreår.

Han vandt DM i landevejscykling i juni. Han vandt etapeløbet Post Danmark Rundt i august. Han var en forrygende hjælperytter for Alberto Contador i Vuelta a Espana i august og september.

Og han manglede kun et mulehår i kræfter for at sidde med soloudbryderen Michal Kwiatkowski på de sidste kilometer i det hårde VM-løb i Spanien, hvor Kwiatkowski blev verdensmester.

Tirsdag kunne han juble over titlen som årets danske cykelrytter, stemt ind af alle cykelryttere foran andre kandidater som Magnus Cort, der nu kører for world tour-holdet Orica-Greenedge med 11 sejre, banelandsholdet, Matti Breschel og den kvindelige mountainbikerytter Annika Langvad.

- Det er fedt. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde regnet med. Matti har et stort resultat ved VM. Magnus har 11 sejre, og jeg har selv kørt på Europa Touren, som han gør, så jeg ved, hvad det kræver.

Det er lige før, at jeg ville have stemt på Magnus, hvis jeg stemte. Jeg må have mange gode kammerater derude, siger Valgren med et lille grin.

Michael Valgren fylder 23 år om en måned, og han er allerede blevet en af Tinkoff-Saxo-kaptajn Alberto Contadors yndlinge. Derfor kan han håbe at komme med i Tour de France allerede til sommer.

Han har imponeret sin chef Bjarne Riis i 2014, så han er med i bruttotruppen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg ikke, at jeg kommer med. Men gør jeg, vil det være fantastisk.

Michael Valgren nævner selv en etapesejr i Tour de France som et målsætning, han gerne, på sigt, vil kunne sætte hak ved.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip