Valutamarkederne tager græsk låne-misligholdelse med ro

De internationale valutamarkeder tager det tilsyneladende med ro, at Grækenland i nat gjorde det, mange havde forventet og flere havde frygtet: undlod at tilbagebetale et lån på omkring 1,5 milliarder euro.

Tidsfristen udløb ved midnat mellem tirsdag og onsdag, men selvom det skaber usikkerhed om, hvorvidt Grækenland ender med at forlade eurosamarbejdet, så er det ikke noget, der har svækket den fælleseuropæiske valuta.

En euro koster nemlig 1,1138 dollar onsdag morgen, og dermed er den faktisk styrket en anelse fra de 1,1120 dollar, den kostede tirsdag eftermiddag.

IMF bekræftede natten mellem tirsdag og onsdag, at Grækenland ikke havde betalt sin gæld inden for tidsfristen.

- Vi har informeret IMF's bestyrelse om, at Grækenland nu er i restance og kun kan modtage IMF-finansiering, når restancerne er fjernet, siger IMF-talsmand Gerry Rice i meddelelsen.

Samtidig bekræfter Rice, at Grækenland tirsdag har bedt om en udsættelse af afdraget på lånet. Det vil IMF's bestyrelse tage stilling til "når tiden er inde", lyder det.

Ved ikke at tilbagebetale IMF-lånet til tiden skriver Grækenland sig ind i historiebøgerne ved siden af lande som Zimbabwe, Cuba og Somalia.

Allerede i weekenden sagde flere græske regeringskilder, at Grækenland ikke ville være i stand til at tilbagebetale pengene, og det blev tirsdag bekræftet af den græske finansminister, Yanis Varoufakis.

Ligeledes ved midnatstid er de internationale kreditorer - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og IMF's - låne- og spareprogram til Grækenland udløbet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip