Vanvid på jernbanen: Tog pløjer personbil ned

En midaldrende mand fra Odense og hans barn var meget tæt på at komme alvorligt til skade, da han sent fredag aften skulle hente sin kone ved lokaltoget.

Da den 49-årige var tæt ved Fruens Bøge Station i den sydvestlige del af Odense, opdagede han pludseligt, at der ikke var asfalt under hjulene på personbilen.

- Han tager fejl af vejen, der går hen til stationen og selve jernbanen. Han må være drejet forkert, så han kører på jernbanen, siger vagtchef Erik Halkjær fra Fyns Politi.

Familiefaren blev hurtigt klar over, at den var helt gal, da et lokaltog nærmede sig mod ham og barnet.

- Om bilen er gået i stå, eller om der er gået panik i ham, ved jeg ikke, men han får barnet ud af bilen og løber væk, fortæller vagtchefen.

Kort tid efter kolliderede lokaltoget, der kører på strækningen mellem Odense og Svendborg, med personbilen.

- Det her lokaltog har en meget skrå front. Det gør, at bilen bliver løftet op, kastet op i luften og over toget. Bilen er landet 20-30 meter fra det sted, hvor den blev påkørt, siger Erik Halkjær.

- Der må have været gnister, for der gik også ild i bilen - det var næsten som en amerikansk actionfilm, lyder det fra vagtchefen.

Politiet ankom få minutter senere, og der var bilen allerede udbrændt, lyder det.

Togdriften mellem Højby og Odense blev efter kollisionen indstillet, og busser fragter passagererne mellem de to stationer, mens oprydningen er i gang.

- Ilden skulle slukkes, og bilen skulle fjernes, fortæller Erik Halkjær.

Havarikommissionen, som blandt andet undersøger jernbaneulykker i Danmark, er taget ud til Fruens Bøge Station, siger politiet, der forventer, at togdriften på den fynske strækning igen kører normalt lørdag morgen.

Den 49-årige mand blev kortvarigt anholdt af politiet.

- Vi har rent rutinemæssigt taget en blodprøve af ham, fordi det er så ekstraordinært, forklarer vagtchefen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip