Vanvidsbilist i Esbjerg overhalede 40 biler - og en politikontrol

En mandlig bilist kan se frem til en bøde på mange tusinde kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet, efter at han i Esbjergs tætte morgentrafik kørte helt vanvittigt.

Sagen startede da politiet onsdag morgen havde en almindelig kontrol i lyskrydset mellem Tarphagevej og Sædding Strandvej i Esbjerg, hvor man tjekkede bilister der kørte over for rødt lys.

Men lige pludselig spottede betjentene en bilist, der opførte sig noget ud over sædvanlige.

Klik her og bliv ven med dagens.dk på Facebook - og støt de gratis nyheder på nettet...

- Nogle hundrede meter ude kunne vi se ham overhale 40 biler, og det skete hen over spærrelinjer, venstresvingsbaner og spærreflader. Han kom endda kørende med katastrofelyset tændt, videre gennem lyskrydset, dog for grønt, og her fortsatte han på den anden side, inden vi fik ham standset, siger Kenneth Benfeldt, der er operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til dagens.dk.

Her bad betjentene så om at se mandens kørekort, og så skulle man tro at den historie var slut. Men det var den langtfra.

- For mens en kollega er ved at tjekke kørekortet, kører manden hurtigt fra stedet, og selvom vi er lige efter ham, fortsætter han med op til 100 kilometer i timen videre ind gennem byen. Her krydser han blandt andet tværs ind over en tankstation ved Grådybet, og videre ned mod havnen, inden vi endelig fik ham standset igen, siger Kenneth Benfeldt.

Og færdselschefen ser med stor alvor på sagen.

- Vi taler om en virkelig uforsvarlig og vanvittig kørsel. Det var aldeles hasarderet, og meget heldigt at der ikke skete noget. Først overhalede han de 40 biler over en strækning på omkring 450 meter, og den efterfølgende biljagt var helt vanvittig, siger han til dagens.dk.

Politiet er ved at gøre sagen op, men der venter formentlig manden, der er i 40erne, op mod 15 sigtelser for forskellige overtrædelser af færdselsloven. Samlet bliver det en bøde på mange tusinde kroner, og dertil kommer formentlig en ubetinget frakendelse af kørekortet. Det er op til dommeren af vurdere.

- Vi har at gøre med en mand, der tilsyneladende har mere travlt og er mere vigtig end alle andre i trafikken. Men reglerne er altså lige for alle, siger Kenneth Benfeldt.

Manden var i forvejen betinget frakendt kørekortet, og politiet har gennem noget tid modtaget en del klager over hans kørsel. Nu lykkedes det så politiet at fange ham midt i sin vanvidskørsel.

Selve kontrollen mod rødkørsel afslørede i øvrigt et par stykker, der kørte over for rødt, og et par bilister, der kørte over for meget sent gult.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip