Vanvidsbilist sigtes for narkokørsel

I forbindelse med trafikdrabet på en 55-årig mand i Aabenraa tirsdag aften mistænker politiet nu en 25-årig bilist for at have været påvirket af medicin eller stoffer.

Det fremgår af den sigtelse, som politiet har rejst mod manden. Ud over uagtsomt manddrab er den 25-årige nemlig sigtet efter færdselslovens paragraf 54, som handler om at køre med såkaldt bevidsthedspåvirkende stoffer i blodet.

- Vi har udtaget en blodprøve, men den har vi ikke fået svar på endnu, fortæller vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra lokalpolitiet i Aabenraa.

Selv om resultatet af blodprøven lader vente på sig, har politiet en mistanke om, at manden har været påvirket. Det er nemlig ikke første gang, at han er taget for at køre påvirket.

Derfor vil politiet ikke alene kræve manden varetægtsfængslet, når han onsdag eftermiddag skal for en dommer ved Retten i Sønderborg, man vil også forhindre, at han kan sætte sig bag rattet igen lige foreløbig.

- Vi vil også fremsætte en begæring om beslaglæggelse af bilen med henblik på konfiskation, fortæller Knud Reinholdt.

Politiet har mulighed for at beslaglægge biler, hvis føreren inden for en periode på tre år bliver taget i køre med alkohol, stoffer eller medicin i blodet. Senere kan en domstol ved dom konfiskere køretøjet, og så står ejeren tilbage uden bil.

Muligheden for at beslaglægge og konfiskere biler i spritsager kommer fra en lovændring, som trådte i kraft den 1. januar i år.

Ulykken, som førte til anholdelsen af den 25-årige, skete tirsdag aften på Tøndervej i Aabenraa. Her blev en 55-årig mand påkørt, netop som han var steget ud af en taxa.

Politiet fandt frem til, at den 55-årige var blevet ramt af en Mercedes, og senere kunne politiet ved grænsen ved Padborg standse bilen og anholde den 25-årige.

 

 

Dagens Gossip