Vanvittig forskel på priserne for økologisk og ikke-økologisk mad

De fleste af os ville foretrække en agurk uden sprøjtegift til vores leverpostejsmad, men når valget står mellem at købe økologisk og ikke-økologisk, kan prisen være afgørende, for hvad der ender i indkøbskurven.

Nogle vil mene, at det handler om at prioritere rigtigt. Andre føler ikke, de har penge til at vælge øko-løsningen. Men hvor stor er forskellen egentlig på almindelige dagligvarer? Dagens.dk har været en tur i en række forskellige supermarkeder for at tjekke priser på fem almindelige varer: Smør, æg, skummetmælk, leverpostej og agurk.

Du kan se forskellen i priserne nederst på siden i billedgalleriet.

Udvalget i kølediskene er stort. Derfor er priserne sammenlignet ud fra det enkelte supermarkedes billigste produkt (både økologisk og ikke-økologisk). Det vil sige, at fx Irmas billigste smør er mærket X-tra, som koster 44 kroner pr. kg., hvorimod den billigste økologiske smør, Irma har, er Irmas økologiske balance Jersey Kærnet-smør til 76 kr. pr. kg. En prisforskel på 32 kroner kiloet.

Krum eller ej, den økologiske agurk er dobbelt så dyr som dens ikke-økologiske fætter. Leverpostejen er også langt mere end dobbelt så dyr, og forkellen mellem den økologiske version og den konventionelle postej er altså hele 62,19 kroner per kilo.

Vel at mærke er der stadig tale om forskellen mellem den billigste økologiske og den billigeste ikke-økologiske version.

I snit koster et æg 1,65 kroner per stk., mens et billigt økologisk koster 2,81 kroner stykket. Også smør og skummetmælk er markant dyrere i den økologiske version.

Fornuft er altså et vidt begreb, når man handler ind. For er det pengepungen eller miljøet, der er fornuftigt at vægte, når varerne skal med hjem? Hvad tænker du?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip