Var han også EPO-Bo i 98? Både ja og nej

I den bog skrev Hamburger, at han stoppede med at bruge doping i foråret 1997 - det var i april eller maj - men onsdag offentliggjorde det franske senat en liste over ryttere, som man via nye test af gamle urinprøver mener beviseligt var dopede i Tour de France 1998 og/eller 1999. Et af disse navne tilhører Bo Hamburger, som man hævder at have to positive prøver på.

Det stemmer altså ikke med Hamburgers tidligere udlægning af karriereforløbet, hvor han blandt andet har fastholdt, at nogle af de største resultater blev vundet, efter han stoppede med doping i foråret 1997. Her er, hvad Hamburger svarede, da BT fangede ham onsdag.Nu spørger jeg dig direkte. Var du dopet i 1998?- Det kan du sagtens spørge om, og så vil jeg sige ’nej, det var jeg ikke og ’ja, det var jeg.Hvad betyder det? Er svaret ja?- Mit svar er, at jeg ikke føler, du som journalist kan bruge mit svar konstruktivt. Det kan Anti Doping Danmark (ADD), og det er dem, jeg har valgt at svare.Så du kan ikke give et ja eller nej?- Det kan jeg sagtens, men jeg vil referere til den undersøgelse, der er i gang i Anti Doping Danmark. Når der kommer et resultat af den, kan du læse den som alle andre

Han henviser altså til, at han denne sommer har været til møde i ADD for at hjælpe dem med en igangværende undersøgelse. Også Michael Rasmussen har afgivet lang forklaring til de danske antidopingmyndigheder om sit kendskab til doping undervejs i karrieren. Og at en større undersøgelse er i gang fik man også bekræftet under årets Tour de France, hvor Bjarne Riis ikke ville kommentere på noget som helst om sin egen påståede involvering i doping, fordi der en undersøgelse i gang i Danmark. Bo Hamburger siger, at han har fortalt alle relevante ting til ADD.Overrasker det dig, at du står på den her liste?- Nej, det gør det ikke. Jeg var jo allerede efter Touren i 1998 varetægtsfængslet i 36 timer i Lyon på grund af en undersøgelse. Så det kan ikke ligefrem overraske mig. Det har jo også før været fremme, at jeg er et af de navne, som angiveligt skulle være testet positiv i 1999. Så jeg vil ikke sige, det her ligefrem overrasker mig vanvittig meget.Du har jo tidligere kategorisk afvist, at du skulle være dopet efter foråret 1997. Baseret på de nye oplysninger har du vel løjet?- Jeg har valgt at sige de ting, jeg har sagt. Og mange af tingene står jeg ved. Skulle der være noget ud over det, så har jeg fortalt det til Anti Doping Danmark.De fleste vil sikkert hævde, at din succes i 1998 var på grund af doping. (Sejren i Fleche Wallone og en enkelt dag i Tour de Frances gule førertrøje) Hvad vil du sige til dem?- Cykelsporten kan ikke andet end stå under for de beskyldninger, at mange af os har brugt doping. Det har vi jo også. Hvad jeg har sagt tidligere, vil jeg stadig godt stå ved.

Listen fra det franske senat var egentlig tiltænkt en offentliggørelse den 18. juli - dagen for Alpe d’Huez-etapen i årets Tour de France - men den blev udskudt. Senatet har i kølvandet af Lance Armstrongs dopingerkendelser foretaget en lang række afhøringer med ønsket om at klarlægge omfanget af doping i sportsverdenen, og det er resultatet af det arbejde, der er kommet frem onsdag.

De 14 og 15 år gamle urinprøver fra Tour de France har været gennem en ny test med nutidens metoder, hvilket ifølge det franske senats rapport har været med til at kunne fastslå, hvilke ryttere man med sikkerhed kan sige har været dopet med epo.

 

Dagens Gossip