Varmblodig latina: Nu er jeg feminist

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Salma Hayek blev Oscar-nomineret og anerkendt for sin rolle som den kvindelige maler Frida Kahlo i filmen "Frida," og nu erklærer den 48-årige skuespillerinde, at hendes hjerte - ligesom Kahlos - banker for kvinders rettigheder.

Tidligere identificerede Hayek sig slet ikke med feminister og afviste det kategorisk, efter hun blev spurgt til det i forbindelse med overrækkelsen af en kvinderettighedspris sidste år.

- Jeg er ikke feminist. Hvis mændene gennemgik samme ting som kvinder, ville jeg kæmpe for dem med ligeså stor lidenskab. Jeg tror på lighed, sagde Hayek dengang til People Magazine, men nu hun har taget et nyt standpunkt og opdateret sin holdning.

Det skete i forbindelse med den nylig afholdte "Woman of the World Festival," hvor hun over for avisen The Guardian erklærede sig som stærk kvinderettighedsforkæmper.

- Jeg er feminist, fordi jeg elsker kvinder, og jeg er parat til at kæmpe for dem, lyder det nu fra den mexicanskfødte skuespillerinde, der sammen med sangerinden Beyoncé er medstifter af kampagnen "Chime for Change," der udvikler og rejser midler til projekter, der fremmer sundhed, uddannelse og retfærdighed blandt kvinder.

- Jeg er feminist, fordi jeg er stolt over at være kvinde, og jeg brænder for at gøre verden til en bedre sted for kvinder. Jeg er feminist, fordi en masse fantastiske kvinder har gjort mig til den kvinde, jeg er i dag. Jeg er inspireret af kvinder hver dag som venner og som kolleger, forsætter Hayek, der går ind for fuld søstersolidaritet.

Privat er skuespillerinden gift med den franske forretningsmand François-Henri Pinault, og sammen har de den otteårige datter Valentina. Ud over skuespilhvervet er Hayek også producer.

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip