Ved du det: Så meget er vi i gennemsnit online hver dag

07/10/2013 13:43

Holger Madsen

Nyheder
Det kommer vel ikke som den store overraskelse, at vi bruger stadig mere af vores liv på at være online. Især Facebook trækker selvfølgelig hårdt på tiden, men vi er i det hele taget meget glade for at være på nettet hele tiden. Det viser en ny undersøgelse, som Internet Advertising Bureau og PricewaterhouseCoopers har foretaget, skriver Metro. Og så kommer vi til tallet: Faktisk bruger vi hvert 12. minut af vores vågne tid på at være online. Altså en ud af hver 12 minutter når ikke vi sover. Og det er altså et gennemsnit. Mange mennesker har ikke adgang til - eller har fravalgt at bruge - internetttet. Og de trækker selvfølgelig gennemsnittet ned. Især de sociale netværk som Facebook, men også streaming af video og TV sluger en pæn del af vores tid. Faktisk ligger her en trediedel af vores online-tid. Men når man samtidig tænker på, at to ud af tre nu har en smartphone, ja så er det vel ikke så mærkeligt. Eksperter mener i øvrigt, at tiden på nettet vil stige de kommende år. Blandt andet fordi forbindelserne bliver bedre og hurtigere, og dermed vil indholdet på nettet være mere tilgængeligt end i dag. Er der så ikke noget skidt i den udvikling? Jo, blandt andre Graham Jones fra British Psychological Society mener, at det høje netforbrug påvirker vores hukommelse. - Vi har ikek brug for at huske oplysninger i hjernen - vi kan jo bare bruge Google, siger han. Han mener også at mange på Facebook er blevet afhængige af. at andre liker deres ting, og derfor sidder de hele tiden og venter på nye likes. Hvordan er dit forbrug af nettet? Mere eller mindre online end gennemsnittet?

Mest læste i dag

Det kommer vel ikke som den store overraskelse, at vi bruger stadig mere af vores liv på at være online.

Især Facebook trækker selvfølgelig hårdt på tiden, men vi er i det hele taget meget glade for at være på nettet hele tiden.

Det viser en ny undersøgelse, som Internet Advertising Bureau og PricewaterhouseCoopers har foretaget, skriver Metro.

Og så kommer vi til tallet: Faktisk bruger vi hvert 12. minut af vores vågne tid på at være online. Altså en ud af hver 12 minutter når ikke vi sover.

Og det er altså et gennemsnit. Mange mennesker har ikke adgang til - eller har fravalgt at bruge - internetttet. Og de trækker selvfølgelig gennemsnittet ned.

Især de sociale netværk som Facebook, men også streaming af video og TV sluger en pæn del af vores tid. Faktisk ligger her en trediedel af vores online-tid.

Men når man samtidig tænker på, at to ud af tre nu har en smartphone, ja så er det vel ikke så mærkeligt.

Eksperter mener i øvrigt, at tiden på nettet vil stige de kommende år.

Blandt andet fordi forbindelserne bliver bedre og hurtigere, og dermed vil indholdet på nettet være mere tilgængeligt end i dag.

Er der så ikke noget skidt i den udvikling?

Jo, blandt andre Graham Jones fra British Psychological Society mener, at det høje netforbrug påvirker vores hukommelse.

- Vi har ikek brug for at huske oplysninger i hjernen - vi kan jo bare bruge Google, siger han.

Han mener også at mange på Facebook er blevet afhængige af. at andre liker deres ting, og derfor sidder de hele tiden og venter på nye likes.

Hvordan er dit forbrug af nettet? Mere eller mindre online end gennemsnittet?