Vejen: Ekstra tidlig indsats skal forebygge huller i tænderne

Fundamentet til at bevare sunde tænder støbes allerede i den tidligste barndom ved at inddrage forældrene for at give dem viden og rådgivning om god tandpleje.

Ud fra den filosofi har Tandplejen i Vejen Kommune siden september 2011 kørt et pilotprojekt på klinikken i Holsted, hvor der sættes ind med en målrettet indsats over for selv meget små børn.

- Langt de fleste forældre har taget imod tilbuddet og kommer her med deres baby. Tilbagemeldingerne er også positive og viser, at forældrene kan bruge den viden og information, vi giver dem, til noget, siger Lone Sørensen, som er klinikassistent på Tandplejen i Holsted, og fortsætter:

- Og der bliver snakket om det. Vi oplever, at forældre ringer og spørger til tilbuddet, inden de bliver kontaktet af os, siger Lone Sørensen.

Hun har lige gennemført en samtale med Line Bjergstrøm Nissen, som har sin datter Madelina på 18 måneder med.

Hele konsultationen foregår i en afslappet atmosfære, hvor dialogen og samtalen er det bærende.

Bagefter er Line Bjergstrøm Nissen da også godt tilfreds med forløbet.

- Man bliver klogere af sådan en snak. Der er altid ting, man kan gøre bedre. Tandbørstning er en vigtig ting, og jeg får ting at vide, som jeg ikke var klar over. For eksempel, at det er vigtigt at børste på tværs, når kindtænderne bryder frem, siger Line Bjergstrøm Nissen.

 

Dagens Gossip