Vejen frem for dansk økonomi er lang og bumpet

Danmarks Statistiks foreløbige nationalregnskab for 3. kvartal 2012 viser en fremgang i bruttonationalproduktet (BNP) på 0,1 pct. i forhold til 2. kvartal. Den svagt stigende aktivitet dækker over en stigning i den indenlandske efterspørgsel på 0,7 pct., mens et fald i eksporten på 0,8 pct. trækker den samlede vækst ned.

Beskæftigelsen (ekskl. orlovsmodtagere) faldt med godt 2.500 personer i 3. kvartal 2012. Det dækker over et fald i både den private og den offentlige beskæftigelse på knap 1.500 personer.

- Det er positivt med lidt fremgang i 3. kvartal. Men første halvår har været skidt og væsentlig værre, end nationalregnskabet hidtil har vist. Så med hensyn til væksten i både international og dansk økonomi bliver 2012 et år, vi nok vil se tilbage på som totusind-og-træls. Det er dog positivt, at arbejdsmarkedet ikke er svækket mere i lyset af de dårlige BNP- tal. Vi må se i øjnene, at vejen til genopretning af aktiviteten i dansk økonomi vil være lang og bumpet og stærkt præget af usikkerheden afledt af statsgældskrisen i euroområdet. Udsigterne for dansk økonomi er dog lysere fra næste år, hvor regeringens mange initiativer vil understøtte en jævn vending af dansk økonomi, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip