Vejfolk og Falck gør klar til snestorm

Når sneen natten til søndag som ventet begynder at vælte ned over Danmark, bør bilisterne ikke bevæge sig ud, hvis de ikke har fået skiftet til vinterdæk.

Det siger Kristian Mody fra Vejdirektoratets trafikinformationscenter til Ritzau.

Desuden gør bilisterne klogt i at have en sneskovl i bagagerummet og et varmt tæppe i bilen, hvis uheldet er ude, og de kører fast.

- Hvis man absolut skal ud, bør man sikre sig, at man har de fornødne foranstaltninger på sin bil. Det er vinterdæk og en sneskovl og et varmt tæppe, hvis man skulle havne i en situation, som man ikke lige kan komme ud af, siger Kristian Mody.

Snefald, der måske får styrke som snestorm, ventes at bevæge sig ind over Danmark vestfra natten til søndag. Snemasserne ventes især at vælte ned over Nordjylland, lyder det fra meteorologerne.

Kristian Mody opfordrer folk til at holde sig ajour med sneens udbredelse på DMI's eller TV2's vejrcenter. Også Vejdirektoratet opdaterer løbende sin trafikinformation på hjemmesiden trafikken.dk.

- Vi opdaterer, hvordan forholdene for trafikanterne er ude på vejene, og om der er steder, hvor man ikke bør bevæge sig ud. Det vil jeg anbefale trafikanterne at tjekke, inden de bevæger sig ud i det, siger Kristian Mody.

Hos Falck er man lørdag eftermiddag i færd med at klargøre de firhjulstrukne redningskøretøjer, så de er klar til at køre ud, hvis snemasserne giver problemer lørdag nat, søndag morgen eller søndag formiddag.

Det oplyser driftschef Thomas Dietz fra Falck-region Midt.

Lørdag eftermiddag var de forskellige regioner ved at gøre op, hvor meget mandskab der er til rådighed rundt omkring i Danmark. Indtil videre er der ikke kaldt ekstra mandskab ind, men det kan blive aktuelt, fastslår han.

- Nu følger vi vejrmeldingerne hele dagen i dag (lørdag, red.), og hen under aften træffer vi den vurdering. Det sker lokalt i de enkelte Falck-regioner alt efter, hvor sneen ventes at falde, og hvor meget der ventes at komme, siger Thomas Dietz.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip