Vejle kåret som årets Integrationskommune 2012

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) kårede i går Vejle som Årets integrationskommune, da Integrationspriserne 2012 blev uddelt i i Bremen Teater i København. Prisen gives til en kommune, ”der på forbilledlig vis har ydet en helt særlig indsats for nydanskeres integration lokalt”.

- Jeg er specielt imponeret over deres hjælp til etniske iværksættere, som får individuel vejledning og sparring. Det håber jeg, at mange kommuner vil kopiere,” understregede Karen Hækkerup.

Dan Skjerning, formand for Børne- og Familieudvalget, modtog prisen på Vejle Kommunes vegne.

- Vi er naturligvis super stolte over den anerkendelse, der følger med sådan en pris, fortæller Dan Skjerning. Det er en øjenåbner for, hvad det betyder at lave en god indsats, der er forankret så centralt i kommunen, at der er grobund for et væld af gode initiativer.

Velorganiseret indsats

Ministeren har udpeget vinderne i de i alt fem kategorier ud fra 15 nominerede, som blev valgt af en uafhængig dommerkomité. Dommerpanelet udtalte om Vejle:

”Vejle Kommune er kåret som vinder, fordi de tænker integration ind som en naturlig del af alle fagområder og sektorer. Det gør indsatsen for integration helhedsorienteret og velorganiseret, hvilket er til stor gavn for kommunens nydanske borgere. Vejle Kommune får også prisen for igennem flere år at have udviklet nye metoder i integrationsarbejdet – for eksempel til at understøtte etniske iværksættere.”

 

Dagens Gossip