Vejlegården i brand

Det er kun godt et år siden, at Restaurant Vejlegården fik ny ejer.

Og Amin Skov, som han hedder, kan se tilbage på et sjældent turbulent første år som stedets indehaver med masser af omtale - men ikke for køkkenets kulinariske formåen, som ellers normalt er det, der giver et spisested mediedækning.

Det begivenhedsrige år kulminerede natten til fredag, da der udbrød brand på Vejlegården. Ingen personer er kommet alvorligt til skade, og brandvæsnet fik hurtig kontrol med flammerne.

Amin Skov meldte sig i 2011 ind i Kristelig Arbejdsgiverforening. Samtidig blev de ansatte omfattet af en overenskomst med den kristelige fagforening Krifa mod tidligere 3F.

Og det var startskuddet til en af de største fagkampe i Danmark i flere år. Samt indledningen til, at Vejlegården og dens signaturret, stegt flæsk med persillesovs, blev kendt af hele landet.

Efter flere forgæves forsøg på forhandling indledte 3F den 19. marts i år en blokade og sympatikonflikt mod Vejlegården.

Efterfølgende anlagte Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) sag i Arbejdsretten mod 3F. KA's påstand var, at arbejdskonflikten mod restauranten er ulovlig.

En torsdag eftermiddag i slutningen af november smældede de røde flag i massevis foran Arbejdsretten i København, da dommen i den højt profilerede sag skulle afsiges.

Og dommen var klar: Konflikten er lovlig med undtagelse af tre kampskridt, som 3F har brugt for at få Vejlegårdens ejer, Amin Skov, til at droppe overenskomsten med Kristelig Fagbevægelse, Krifa, og vende tilbage til 3F.

Selvom dommen, der ikke kan ankes, satte punktum i debatten om konfliktens legalitet, fortsatte de stridende parter fejden i tråd med den danske model, som tillader arbejdsmarkeds parter at lægge arm uden politisk indblanding.

- Det er helt udelukket, at jeg tegner overenskomst med 3F. Jeg kan ikke forhandle med en organisation, hvis motto er: Ret ind, kæft, trit og retning. Det er ikke en organisation, jeg har lyst til at støtte i 2012, fastslog restauratør Amin Skov efter dommen.

Både 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, 3F i Vejle og restauratør Amin Skov har været udsat for trusler.

Østjyllands Politi er tidligt fredag morgen i stort antal til stede ved den omstridte restaurant, der nu er afspærret. Politiet vil endnu ikke sige noget om, hvorvidt branden er påsat.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip