Vejlemuseer har styr på registreringen

28/09/2012 17:42

Elo Christoffersen

Nyheder
- Vi har simpelthen styr på det. Så klar er meldingen fra VejleMuseerne, hvor museumsinspektør Lisbeth Aagaard Lykke bl.a. arbejder med registreringen af de mange tusinde genstande, som VejleMuseerne har ansvaret for. Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har kritiseret danske museer for at sløse med kulturarven ved at være for langt bagefter med registreringen, men den kritik gælder ikke VejleMuseerne. - Vi har alt registreret, så man som professionel kan søge på de mange genstande, vi har i vores varetægt til for eksempel brug i udstillinger og anden formidling. Og ikke nok med at vi har styr på, hvad vi har – vi passer også rigtigt godt på det, siger Lisbeth Aagaard Lykke. Hun henviser til, at VejleMuseerne har et nyt, stort og godt udstyret magasin, hvor alle genstande opbevares under de mest optimale forhold. Museet har arkæologiske fund og effekter, historiske genstande og kunsthistoriske værker. Udover registrering af genstandene til professionel brug arbejder museet løbende på digitalisering af samlingerne, så offentligheden kan se fund, genstande og værker på den nationale søgedatabasse www.mussam.dk under Kulturstyrelsen. Foto: Vejlemuseerne.

Mest læste i dag

- Vi har simpelthen styr på det.

Så klar er meldingen fra VejleMuseerne, hvor museumsinspektør Lisbeth Aagaard Lykke bl.a. arbejder med registreringen af de mange tusinde genstande, som VejleMuseerne har ansvaret for.

Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har kritiseret danske museer for at sløse med kulturarven ved at være for langt bagefter med registreringen, men den kritik gælder ikke VejleMuseerne.

- Vi har alt registreret, så man som professionel kan søge på de mange genstande, vi har i vores varetægt til for eksempel brug i udstillinger og anden formidling. Og ikke nok med at vi har styr på, hvad vi har – vi passer også rigtigt godt på det, siger Lisbeth Aagaard Lykke.

Hun henviser til, at VejleMuseerne har et nyt, stort og godt udstyret magasin, hvor alle genstande opbevares under de mest optimale forhold. Museet har arkæologiske fund og effekter, historiske genstande og kunsthistoriske værker.

Udover registrering af genstandene til professionel brug arbejder museet løbende på digitalisering af samlingerne, så offentligheden kan se fund, genstande og værker på den nationale søgedatabasse www.mussam.dk under Kulturstyrelsen.

Foto: Vejlemuseerne.