Vejrguder hjælper brandmænd med storbrand

Der er ikke meget vind ved Klosterhede Plantage lige nu, hvor brandvæsner fra både Lemvig, Holstebro og Struer samt Beredskabsstyrelsen deltager i slukningen af en stor brand. Til gengæld er der mulighed for regn fra en enkelt byge.

På grund af det solrige sommervejr er der meget tørt i området, og det betyder, at branden kan brede sig hurtigt og ukontrollerbart, hvis for eksempel vinden skifter retning.

Det ser dog ikke ud til at ske, fortæller vagtchef ved DMI, Steen Rasmussen.

- Der er svag til let vind fra sydvest lige nu, og så ser det ud som om, vinden frisker en lille smule op fra sydvest, men ikke ret meget. Det ser først ud som om, den rigtig vil tiltage fra vest en gang i morgen.

- Så der sker ikke meget med vinden her det kommende døgn, siger han til Ritzau.

Til gengæld kan der komme en enkelt byge og hjælper med slukningsarbejdet.

- Der kan godt en overgang komme byger, måske fem millimeter i aften, hvis man er heldig deroppe, tilføjer Steen Rasmussen.

Branden blev anmeldt klokken 11.45 tirsdag formiddag, og politiet advarer om, at det kan være farligt at opholde sig i området.

Klosterhede Plantage er et større skovområde hovedsageligt bevokset med rødgran. Området er kendt for en stor bestand af kronvildt og en voksende bestand af bævere.

Desuden findes der i plantagen adskillige fortidsminder i form af store bronzealderhøje og gravhøje fra jernalderen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip