Vejsidebombe under bus dræber ni i Afghanistan

08/04/2013 13:10

BNB

Nyheder
»I dag omkring klokken otte i morges ramte en vejsidebombe en bus,« siger Attaullah Khogyani, talsmand for guvernøren i Wardak-provinsen, til AFP.»Mindst 22 blev såret, og ni andre, heriblandt en kvinde, er døde,« siger talsmanden.Ifølge Khogyani er det militante fra Taleban, der står bag angrebet. Bussen var indsat af regeringen og kørte daglige ture mellem hovedstaden og naboprovinsen Ghazni længere mod sydvest.Den offentlige sundhedsdirektør i Wardak-provinsen, Ghulam Farouq, bekræfter antallet af døde og oplyser yderligere, at der var tre børn blandt de sårede. Ifølge Farouq er en række af de sårede indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.Angrebet mod bussen er det seneste i rækken af uroligheder i landet, der traditionelt i denne periode, hvor den kolde vinter er på retræte, oplever en stigning i angreb og voldelige episoder.

Mest læste i dag

»I dag omkring klokken otte i morges ramte en vejsidebombe en bus,« siger Attaullah Khogyani, talsmand for guvernøren i Wardak-provinsen, til AFP.

»Mindst 22 blev såret, og ni andre, heriblandt en kvinde, er døde,« siger talsmanden.

Ifølge Khogyani er det militante fra Taleban, der står bag angrebet. Bussen var indsat af regeringen og kørte daglige ture mellem hovedstaden og naboprovinsen Ghazni længere mod sydvest.

Den offentlige sundhedsdirektør i Wardak-provinsen, Ghulam Farouq, bekræfter antallet af døde og oplyser yderligere, at der var tre børn blandt de sårede. Ifølge Farouq er en række af de sårede indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.

Angrebet mod bussen er det seneste i rækken af uroligheder i landet, der traditionelt i denne periode, hvor den kolde vinter er på retræte, oplever en stigning i angreb og voldelige episoder.