Vejvæsen: Disse fem biler er for farlige at køre rundt i

Det er Statens Vegvesen (svarende til det danske Vejdirektoratet), der nu går nu og fraråder fem konkrete biler på de norske veje.

Fælles for de fem biler er, at de har klaret de såkaldte crash-tests fra Euro NCAP så dårligt, at de altså, i følge vejvæsenet, er for farlige at køre i.

Bliv ven med Dagens Biler på Facebook - Klik her

Det drejer sig om to modeller fra Toyota, to fra Mitsubishi og en model fra Kia.

Konkret er der tale om følgende modeller:

- Kia Picanto

- Mitsubishi Space Star

- Toyota Urban Cruiser

- Toyota Aygo

- Mitsubishi i-MiEV

De to Toyota-modeller opnåede blot tre stjerner, mens modellerne fra Kia og Mitsubishi fik fire.

- Vi fraråder at købe nye biler med en samlet score på mindre end fem stjerner i Euro NCAPs kollisionstests, og ved køb af brugt bil bør bilen have mindst fire stjerner, siger senioringeniør Anne Beate Budalen fra Statens Vegvesen.

Generelt går det dog fremad med mere sikre biler. Således havde 89 procent af de 100 mest populære bilmodeller i Norge i 2013 en samlet score på fem stjerner i crashtests. Det var 12 procent mere end året før.

Og Statens Vegvesen mener det alvorligt.

- Sikrere biler er en vigtig årsag til faldet i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken. Beregninger viser, at omkring 130 flere ville blive dræbt eller hårdt tilskadekommen på de norske veje, hvis bilparken havde et sikkerhedsniveau som for ti år siden, siger Anne Beate Budalen.

Hvad betyder sikkerheden for dig når du køber bil?

 

Dagens Gossip