Velgørenhed på vrangen med Jes Dorph-Petersen som konferencier

Vi kender det fra amerikanske film, hvor smukke hollywood stjerner mødes til et glas champagne og en middag, og derefter donerer tusindvis af kroner til et velgørende formål. Flotte kjoler, lækker musik, folk der småsludrer og mødes over deres lyst til at hjælpe.

I Danmark er en velgørenshedgalla ikke et særligt velkendt fænomen, og det handler måske om, at vi i Danmark ikke vil ”flashe” vores goodwill. Man forbinder måske ikke pomp og pragt med velgørende formål.

Et eksempel på en organisation, som vender vrangen ud på dansk velgørenhed er LittleBigHelp. Organisationen støtter indiske gadebørn ved at give dem et bedre og mere værdigt liv. De har valgt at holde en årlig velgørenhedsgalla, som giver folk, der gerne vil støtte et godt formål, mulighed for at have en anderledes og underholdende aften i en god sags tjeneste.

Lisbeth Johansen er stolt af, at de er nogle af de første som startede med at afholde en årlig velgørenhedsgalla, og hun sammenligner det med at putte penge i kirkebøssen. At hjælpe i fælles front:

- Jeg tror ikke, at velgørenhedsgallaer er så udbredt i Danmark på grund af janteloven. Holdningen er at vi jo ikke skal sidde og have det godt, mens andre de sulter, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Holdningen er at vi jo ikke skal sidde og have det godt, mens andre de sulter. På vores aftener starter jeg altid med at sige, at der ingen som skal sidde have dårlig samvittighed, men i stedet fokusere på det, vi kan skabe sammen. Hvis de fattige havde pengene, ville de jo gøre det samme. Så i stedet skal man bruge energien på at hjælpe, i stedet for at bruge tiden på at snakke om, hvor frygtelig andre har det, fotæller Lisbeth Johansen.

Aftenen er en anderledes oplevelse, hvis formål er at efterlade et stærkt indtryk. En gribende mulighed for indsigt i indiske gadebørns livsvilkår, underholdning på højt niveau og en god mulighed for at netværke, mens man gør en god gerning.

Det er et helaftensarrangement, hvor alt er sponsoreret og doneret – lige fra trykkeriet på menukortene, til den mad og underholdning, som aftenen byder på.

Aftenens konferencier vil være Jes Dorph-Petersen, og der vil være forskellig slags underholdning. Der vil derudover både være en "hammerslags aktion" og en "silent aktion".

Velgørenhedsgallaen afholdes den 25. oktober klokken 18.30 på Hilton Copenhagen Airport og er resultatet af et længerevarende samarbejde mellem LittleBigHelp og Hilton in the Community Foundation. Det er fjerde år i træk, at der afholdes Velgørenhedsgalla. Sidste år blev der indsamlet fantastiske 675.000 kr. til LittleBigHelps projekter.

I år er målet, at indsamle 800.000 kroner.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip