Velkommen til kommunen - her er en bøde på 1000 kroner

En frustreret mand fik en temmelig uventet og mildest talt uønsket velkomst, da han for nylig valgte at skifte adresse fra Varde Kommune til Esbjerg Kommune.

I hans postkasse var dumpet et brev fra kommunens Borgerservice, med beskeden om, at han havde meldt sin adresseflytning for sent, og en bøde på 1000 kroner.

Det skriver JydskeVestkysten.

Manden, som avisen holder anonym, havde sikret sig en lejlighed i Esbjerg en måned før, han skulle bruge den, og havde derfor endnu ikke skiftet sin adresse.

- Jeg ville være sikker på, at jeg ikke skulle stå uden bopæl. Jeg er ikke på bistand eller andet, skriver manden i en mail til JydskeVestkysten, for at understrege, at socialt bedrageri ikke kan indgå i kommunens regnskab med ham.

Sammen med en række andre kommuner har Esbjerg Kommune siden 1. marts udstedt bøder, hvis adresseændring ved flytning sker for sent.

- Hvis man stadig står tilmeldt en lejlighed, som en anden person, der måske kun har kontanthjælp og boligsikring at gøre godt med, flytter ind i, vil den nye lejer komme i økonomisk klemme. Det er ikke rimeligt, at man sætter andre i den situation, siger Esbjerg Kommunes kontorchef, Marianne Kirkegaard, til JydskeVestkysten.

 

Dagens Gossip