Venezuela skyder fly med narko i lasten ned

Et mindre fly, som fragtede narkotika, blev torsdag skudt ned af militærfly ud for kysten i Venezuela. Det bekræfter det sydamerikanske lands forsvarsminister, Vladimir Padrino.

Han afviser samtidig, at landet skulle have krænket det internationale luftrum i forbindelse med hændelsen.

Det vides ikke, hvor mange personer der var om bord på flyet, som var indregistreret i USA.

Forsvarsministeren understreger, at nedskydningen skete i venezuelansk luftrum i nærheden af en militærbase. Flyet styrtede i havet ikke langt fra øen Aruba, som tilhører Holland.

Flyet var lettet fra delstaten Apure, men da piloten nægtede at kommunikere med kontroltårnet i lufthavnen, blev militærfly sent på vingerne.

- Det (flyet, red.) adlød ikke ordrer og blev bragt ned 25 sømil nordøst for Josefa Camejo-basen (militærbase, red.), siger Padrino.

Ifølge myndighederne på Aruba er der samlet omkring 400 pakker med narkotika op fra det havområde, hvor flyet blev skudt ned.

Venezuela har i adskillige år håndhævet en politik om at nedskyde fly, som mistænkes for at smugle narkotika.

Myndighederne mener, at de er i deres gode ret til at gøre det, og forsvarsministeren afviser også kritik af torsdagens nedskydning.

- Nogle siger, at vi krænker international luftrum. Nej. Alle militære aktioner sker i vores geografiske område, hvor vi i henhold til forfatningen har fuld suverænitet, siger Vladimir Padrino.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip