Venezuelas Hugo Chavez opereret for kræft

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, er kommet godt igennem en seks timer lang operation i Cuba for kræft.

Operationen, der på forhånd blev beskrevet som "meget kompliceret", forløb perfekt, lyder det fra Venezuelas vicepræsident, Nicolas Maduro, på nationalt tv ifølge de internationale nyhedsbureauer.

Kirurger i Havana gik klokken 18 dansk tid tirsdag i gang med at operere Hugo Chavez. Han meddelte lørdag i en tv-transmission, at hans kræftsygdom er brudt ud igen.

Søndag blev han fløjet til Cuba, hvor han også tidligere er blevet behandlet.

- Min kære ven og kollega, kommandant Hugo Chavez, er i øjeblikket i gang med den hårdeste tid i sit liv, sagde præsidentens ven og politiske allierede, Ecuadors præsident, Rafael Correa.

Der er ikke oplyst nærmere detaljer om kræftsygdommen. Der er tale om en ikke nærmere defineret kræftsvulst i maven, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

For blot to måneder siden blev Chavez genvalgt til præsidentposten i en ny periode på seks år.

Ved valget forsikrede han befolkningen om, at kemoterapi og stråling havde fået bugt med kræftsygdommen. Men siden er der så kommet et tilbageslag. Chavez fik konstateret sin første kræftsygdom tilbage i juni 2011.

For få dage siden pegede Chavez for første gang i sin tid som præsident på en afløser, såfremt han går bort: Vicepræsident Nicolas Maduro.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip