Vennetjenester eksisterer ikke i fodbold

På fcn.dk har cheftræner Kasper Hjulmand følt det nødvendigt at fastslå, at man spiller for at vinde:

- Vi går altid på banen for at vinde om det er en testkamp, en træning eller en finale. Vindermentalitet er én af vores værdier, og det forventer jeg selvfølgelig at alle på holdet viser både på torsdag og på mandag – og på alle andre tidspunkter i øvrigt, siger Hjulmand.

Men kan man være sikker på, at spillerne fra FCN ikke enten kollektivt eller individuelt beslutter at give Brøndby en hjælpende fod? Brøndby spændte trods alt heller ikke ben i den afgørende kamp, da FCN blev mestre sidste år.

Men det kan man glemme alt om. Tre fodboldmennesker med forskellige erfaringer og perspektiver er helt enige: vennetjenester eksisterer ikke på det niveau.

- Stoltheden i hver enkelt spiller er for stor. Det ligger i genet på alle fodboldspillere, at de går på banen for at vinde. Jeg tror heller ikke på, at der er nogle spillere, som med vilje vil gå ud på banen og ligne idioter foran 15-18.000 tilskuere, spørger Canal 9-eksperten Erik Rasmussen.

- Da jeg var træner og rykkede ned med AGF, tabte vi 0-3 på hjemmebane til OB. Vi fik ingenting forærende, selvom jeg er sikker på, at OB-spillerne hellere ville spille i Aarhus næste sæson end at skulle til HB Køge. Hvis Brøndby slår FC Nordsjælland, så er det fordi de er det bedste hold den dag.

David Nielsen fortalte sin selvbiografi 'Sorte Svin' i 2008, hvordan han i 2004 som AaB-spiller havde været mere interesseret i at tabe end at vinde en kamp mod FCK, fordi AaB som tabende pokalfinalist ville komme ud i Europa, hvis FCK blev mestre.

- Siden er reglerne heldigvis blevet lavet om, så det kan ikke betale sig mere, fastslår Nielsen, der i dag er træner i den norske klub Nest-Sotra.

Han tror ikke på, at der er nogle spillere, som i dag kunne finde på det samme.

- Hvis jeg var FCN-spiller, ville jeg se chancen for at få en kæmpe i knæ ved at sende Brøndby ud af Superligaen. Det er noget sjovere at få tre point mod et hold som Vejle næste år end at skulle til Brøndby Stadion og spille. Men hvis du ikke har noget spille for, er motivationen måske fem procent lavere end ellers, fastslår David Nielsen.

Per Nielsen er i dag træner i Hvidovre og tidligere mangeårig anfører i Brøndby.

- De spillere, der spiller i Superligaen, er så professionelle, så de går altid på banen for at vinde. Jeg tror ikke på, at der er nogle af FC Nordsjælland-spillerne, der vil tænke anderledes. Når først man trækker trøjen over hovedet, er alt andet glemt.

- Noget helt andet er så, at der er motivationsfaktoren til forskel, og det forventer jeg også, at man kommer til at se. FC Nordsjælland har reelt ikke noget at spille for, mens Brøndby-spillerne kæmper for overlevelse, så de vil være meget tændte.

Kampe med resultater, der skabte debat:Vesttyskland-Østrig 1-0, VM 1982

Begge hold gik videre fra den indledende pulje med det resultat. Ingen af dem skulle have klinket noget, efter at tyskerne tidligt kom foran.

Danmark-Sverige 2-2, EM 2004

Det halve af Italien var overbevist om, at der var tale om en vennetjeneste mellem naboer, fordi begge lande gik videre med det resultat, mens italienerne røg ud.

Newcastle-Arsenal 19. maj 2013

Newcastle-manager Alan Pardew har på forhånd sagt, at han er ligeglad med om holdet taber 0-4, hvis hans hold er sikret redning. Siden har han understreget, at det bare var ment som en joke.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip