Venstre åbner for brugerbetaling på hospitaler

Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) luftede under folkemødet på Bornholm for to uger siden tanken om at indføre brugerbetaling hos egen læge.

Gruppeformand Kristian Jensen (V) går nu et meget kontroversielt skridt videre. Han mener, at også brugerbetaling i sygehusvæsenet kan blive indlemmet i den undersøgelse af brugerbetaling i den offentlige sektor, som Venstre ønsker gennemført.

»Det vil vi drøfte med de partier, der skal stå bag undersøgelse. Det må ikke være sådan, at brugerbetaling afholder nogen fra at få den sundhedsydelse, de har brug for. Men hvis man skal have en åben og fordomsfri debat om brugerbetaling, kan man ikke på forhånd udelukke nogen områder,« siger han.

»Jeg vil ikke sige, at jeg vil have brugerbetaling på sygehuse, men jeg vil meget gerne have en undersøgelse af, hvordan vi kan få en mere retfærdig brugerbetaling på sundhedsydelser. I dag er det jo sådan, at hvis man falder på sin cykel og knækker en tand, skal man selv betale, men falder man på sin cykel og brækker armen, er der ingen brugerbetaling,« siger Kristian Jensen.

De Konservative vil ligeledes have muligheden for en såkaldt »provenuneutral omlægning af brugerbetaling i sundhedssektoren,« undersøgt, skriver partiet i en mail til Metroxpress.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) kræver en klar udmelding fra Lars Løkke Rasmussen.

»Først foreslår Venstre, at en kommission skal undersøge brugerbetaling på videregående uddannelser, så foreslår Løkke brugerbetaling på lægebesøg, og nu åbner de for brugerbetaling på sygehusene. Der tegner sig efterhånden et billede af, hvordan Venstre vil finansiere sin nulvækst i den offentlige sektor. Danskerne har krav på nogle meget klar svar fra Løkke nu,« siger han til Metroxpress.

 

Dagens Gossip