Venstre efterlyser rød tråd i Christiania-udspil

Sådan lyder vurderingen fra Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) af overborgmester Frank Jensens udspil om fornyelse af Christiania.

»Jeg er forvirret på et højere plan. På den ene side vil han strømline Christiania, og på den anden side vil han legalisere hash. For mig lyder det modstridende, at man vil strømline og dermed have salg af stoffer væk fra Christiania, samtidig med, at man vil give hashen fri,« siger Pia Allerslev, der også er Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i Københavns Kommune.

»Jeg synes, der mangler en rød tråd i udspillet, og jeg kan ikke gennemskue, hvad det er, Frank Jensen egentlig vil med København,« siger hun.

Der er elementer af Frank Jensens plan, som Pia Allerslev er enig i.

»Det glæder mig, at Socialdemokraterne endelig har fundet ud af, at vi skal have normaliseret område. Venstre har haft den holdning i ti år, at Christiania skal lukke op og blive en del af byen,« siger Pia Allerslev.

»Forslaget om en cykelsti gennem området har vi kæmpet for i mere end to år, og jeg kan kun være enig i, at der skal ske noget,« siger hun.

Frank Jensen foreslår i Berlingske, at der bygges almennyttige boliger i fristaden for at tilføre nyt blod til den aldrende gruppe af beboere.

»Det er et meget naturskønt område, så der kan bygges rigtig meget, ikke bare almennyttige boliger. Vi bør også overveje at lade private ejendomsudviklere komme til, så vi kan få skabt nogle boliger, der vil give en mere varieret sammensætning af beboerne,« siger Pia Allerslev, der vender sig skarpt mod den del af Frank Jensens plan, der handler om legalisering af hash.

»Det er et helt forfærdelig forslag, at vi skal til at have områder, hvor man gør det meget nemt og lovligt at ryge og indtage noget, som, vi ved, er skadeligt. Det er ikke kommunal kerneopgave at stå for salget af det. Når man så med den anden hånd vil bruge den indtægt, man får, til at afvænne folk med misbrug, så er det set med mine øjne dobbelt grotesk,« siger hun.

Ønsket om et forsøg med kontrolleret legalisering af hash er hidtil blevet afvist af både den tidligere borgerlige og den nuværende SRSF-regering.

 

Dagens Gossip