Venstre er klar til at skabe arbejdspladser

06/04/2013 14:40

BNB

Nyheder
Den radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), beskylder over for Berlingske Nyhedsbureau Venstre for »fedtspilleri«, fordi partiet ikke allerede har været med til at vedtage den planlagte vækstplan med regeringen. Men det afviser Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V). »Vi har signaleret helt klart, at vi er parate til at fortsætte forhandlingerne. Vi har endda sagt, at vi vil stemme for regeringens plan, hvis den ikke vil lave en bred aftale. Så lige nu sidder vi bare og venter på en invitation fra finansministeren,« siger Kristian Jensen. Han betegner det som et »alvorligt problem«, at knap 13.000 danskere ifølge AK Samvirke har mistet retten til dagpenge siden årsskiftet. Men han afviser ekstraordinære tiltag for at hjælpe de nødstedte ledige. »Vi har ikke brug for flere midlertidige støtteordninger. Det handler om at få gang i arbejdsmarkedet,« siger V-gruppeformanden, der samtidig afviser kritik fra SFs arbejdsmarkedsordfører, Sanne Rubinke (SF), der betegner det stigende antal ledige uden dagpenge som en konsekvens af den forrige VK-regerings politik. »Det er rigtigt, at vi var med til at gennemføre dagpengereformen. Men nu er der kommet en ny regering, og hvis den ønskede det, kunne den bruge sit flertal og genindføre de gamle regler,« siger Kristian Jensen. »Heldigvis ser det ud til, at ministrene har indset, at reformen var nødvendig. Der er måske nogle enkelte SFere, der uenige, men de skulle tage at rette blikket indad i stedet for at bruge Venstre som undskyldning,« fastslår han.

Mest læste i dag

Den radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), beskylder over for Berlingske Nyhedsbureau Venstre for »fedtspilleri«, fordi partiet ikke allerede har været med til at vedtage den planlagte vækstplan med regeringen. Men det afviser Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V).

»Vi har signaleret helt klart, at vi er parate til at fortsætte forhandlingerne. Vi har endda sagt, at vi vil stemme for regeringens plan, hvis den ikke vil lave en bred aftale. Så lige nu sidder vi bare og venter på en invitation fra finansministeren,« siger Kristian Jensen.

Han betegner det som et »alvorligt problem«, at knap 13.000 danskere ifølge AK Samvirke har mistet retten til dagpenge siden årsskiftet. Men han afviser ekstraordinære tiltag for at hjælpe de nødstedte ledige.

»Vi har ikke brug for flere midlertidige støtteordninger. Det handler om at få gang i arbejdsmarkedet,« siger V-gruppeformanden, der samtidig afviser kritik fra SFs arbejdsmarkedsordfører, Sanne Rubinke (SF), der betegner det stigende antal ledige uden dagpenge som en konsekvens af den forrige VK-regerings politik.

»Det er rigtigt, at vi var med til at gennemføre dagpengereformen. Men nu er der kommet en ny regering, og hvis den ønskede det, kunne den bruge sit flertal og genindføre de gamle regler,« siger Kristian Jensen.

»Heldigvis ser det ud til, at ministrene har indset, at reformen var nødvendig. Der er måske nogle enkelte SFere, der uenige, men de skulle tage at rette blikket indad i stedet for at bruge Venstre som undskyldning,« fastslår han.