Venstre er »overordnet positiv« over for militært indgreb i Syrien

Sådan lyder det fra partiets udenrigsordfører Søren Pind (V), som dog understreger, at han savner en klar orientering om, hvad regeringen vil.

»Jeg vil ikke bare blankt sige ja til en militær indgriben, jeg bliver nødt til at vide, hvad regeringen vil. Kan vi genkende os selv i regeringens politik, så siger vi selvfølgelig ja. Det vil med andre ord sige, at vi er overordnet positive, men selvfølgelig må vi vide, hvad regeringen vil.«

Venstre har gennem længere tid efterlyst en Syrien-strategi fra regeringen, som indtil tirsdag stod fast på, at Danmark ikke kunne forlade FN-sporet. Men nu vil Helle Thorning-Schmidt ikke længere ubetinget sætte sin lid til et fodslæbende Sikkerhedsråd.

»Det vi hører fra vores nærmeste allierede er, at de efterhånden ikke er i tvivl om, at der er tale om kemiske våben, og at det er Assad (den syriske præsident, red.), der har brugt kemiske våben mod egen befolkning. Det her lægger selvfølgelig et maksimalt pres på FNs sikkerhedsråd, men jeg er også nødt til at sige, at hvis FNs sikkerhedsråd ikke vil reagere i den nuværende situation, så er vi nødt til at overveje alternative reaktionsmønstre,« siger statsministeren til TV 2 Nyhederne.

Selvom Søren Pind glæder sig over, at regeringen har skiftet holdning, så beskylder han regeringen for at have forspildt chancen for at skabe folkelig opbakning til en dansk deltagelse i et Syrien-indgreb.

»Det her følger fuldstændig regeringens mønster for at føre politik. Igennem lang tid siger man det stik modsatte af, hvad man ender med at gøre. Dermed oparbejder man en mistillid til det politiske system, og man får ikke skabt folkelig grobund for deltagelse i Syrien,« siger Søren Pind, der også er fortørnet over, at oppositionen ikke blev orienteret om regeringens holdningsændring før pressen.

»Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad der er foregået over natten, Jeg synes det er mærkeligt, at oppositionen slet ikke er blevet orienteret og inddraget i det her, og jeg ser frem til, at Udenrigspolitisk nævn bliver inddraget.«

 

Dagens Gossip