Venstre erkender behov for færre krav

Kommunalordfører Jacob Jensen (V) støtter anbefalingerne fra regeringens produktivitetskommission, der blandt andet vil fjerne krav til, hvordan opgaverne løses, og i stedet fokusere på resultaterne.

»Vi er helt enige i, at resultatet er vigtige end processen. Det er netop derfor, at vi i sin tid lancerede frikommuneforsøgene, hvor kommunerne fik mulighed for at vise, hvordan man løser opgaverne bedst,« siger V-ordføreren.

»Hvis vi fokuserer mere på resultaterne, vil eksempelvis kommunerne blive bedre til at lære af hinanden. Det skaber en helt anden dynamik i det offentlige,« siger han.

Jacob Jensen indrømmer, at VK-regeringen står bag mange af de regler og krav om dokumentation, som Produktivitetskommissionen nu vil afskaffe.

»Dokumentation er ikke altid af det onde, men det er vigtigt, at vi politikere ikke automatisk kræver mere dokumentation og flere regler, når vi ser en uheldig sag i medierne,« siger han.

Hos Enhedslisten er man enig i, at resultaterne er det afgørende, men kommunalordfører Finn Sørensen (Ø) tager afstand fra kommissionens anbefalinger.

»Kommissionen lægger op til, at der kan skæres 12 procent på folkeskolen og ti procent på børnehaver og ældrepleje - områder, hvor der i forvejen er fyret tusindvis. Det blæser i vinden, hvordan det skulle give bedre service for borgerne,« siger han i en skriftlig kommentar.

Ifølge Enhedslisten bør de offentlig ansatte spille en væsentlig større rolle i udviklingen af den offentlige sektor.

»Det er de ansatte, der ved, hvor skoen trykker. Det er herfra, fornyelsen og de gode ideer kommer. Og det er her, fagligheden ligger. Men det kræver, at de offentligt ansatte har gode rammer for at løse opgaverne, og sikkerhed for, at de ikke bliver fyret, hvis de kommer med kritik og forslag,« siger Finn Sørensen.

 

Dagens Gossip