Venstre giver gult lys til akutjob

Venstre vil hverken stemme for eller imod regeringens akutjobpakke. Det oplyser Venstres finansordfører, Peter Christensen, efter partiets gruppemøde.

Venstres medlemmer trykker på den gule knap, når akutjobpakken tredjebehandles i Folketinget tirsdag eftermiddag.

- Vi mener ikke, at planen skader nogen. Men vores klare budskab, når vi ikke stemmer grønt, er, at vi ikke vil lade som om, at den her ordning løser problemerne for de mange ledige i Danmark. For det gør den ikke, siger Peter Christensen.

Dermed støtter Venstre ikke at bevilge 115 millioner kroner på næste års finanslov til planen, der er en aftale mellem regeringen og de private og offentlige arbejdsgivere. Aftalen skaber ikke vækst i erhvervene, påpeger Peter Christensen.

Han kritiserer, at akutjobpakken ikke skaber nye job, skønt statsminister Helle Thorning-Schmidt lovede det, siger han.

- Statsministeren lancerede hele pakken med, at nu blev der skabet 12.500 akutjob. Det har vist sig, at det ikke var nye job, siger Peter Christensen.

Partiet tvivler på, hvor mange langtidsledige der får job, selv om private arbejdsgivere lokkes med 25.000 kroner i præmie for et akutjob. Derimod skaber boligjobordningen mindst 5000 sikre job, mener Peter Christensen.

- Boligjobordningen vil være et langt skarpere instrument til at få gjort ledighedskøen kortere, siger han.

Akutjobpakken splitter Folketingets borgerlige fløj. Liberal Alliance og De Konservative stemmer imod, mens Dansk Folkeparti stemmer for.

Peter Christensen frygter, at regeringen indgår finanslovforlig med Enhedslisten uden at skabe nye job.

- Der er ikke meget, der tyder på, at man vil lave finanslov med Venstre. Det er ærgerligt, ikke for Venstre, men for Danmark, mener han.

 

Dagens Gossip