Venstre: God chance for aftale om solceller

Venstre er enig med klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) i, at der er behov for at lægge støtten til solceller om, så det fremover ikke bliver helt så lukrativt for parcelhusejere at lægge solceller på taget.

Og man er også enig i et af de centrale finansieringselementer - nemlig at man udskyder en del af havvindmølleprojektet. Det siger Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt.

Dermed tyder meget på, at parterne kan nå en aftale om fremtidens støtte til solceller inden for kort tid.

- Der er brug for ændringer. Med halveringen af prisen på solcelleanlæg de seneste to til tre år er der skabt en helt anden økonomi. Det har også skabt en meget stor vækst i antallet af solcelleanlæg, siger Lars Christian Lilleholt.

Han understreger dog, at det for Venstre er helt afgørende, at omlægningen af støtten til solceller sker på en måde, så forbrugerne ikke risikerer øgede afgifter.

- Det er også afgørende, at ingen, der har købt solcelleanlæg i tillid til at støttereglerne ville fortsætte, risikerer at blive ladt i stikken. Datoen på fakturaen må afgøre, hvilken støtteordning man er på, siger Lars Christian Lilleholt.

Regeringens udspil lægger op til, at støtten til større solcelleanlæg skal øges markant, og den målsætning er Venstre enig i.

- Vi skal finde en økonomisk ansvarlig ordning, der sikrer, at der også bliver udbygget med større solcelleanlæg på erhvervsejendomme, gårde og boligselskaber, siger Lars Christian Lilleholt.

Spørgsmål: Det lyder umiddelbart som om, at I er ret enige med regeringen?

- Jeg tror på, at med det udspil, regeringen er kommet med, så bliver det også muligt at nå en løsning.

- Regeringen har i seks måneder skabt en hel enorm usikkerhed på området. I markedet har tusindvis af mennesker og mange virksomheder ikke vist, om de skulle investere i et anlæg.

- Derfor er det godt, at vi har fået et udspil, der kan skabe klarhed nu, siger Lars Christian Lilleholt.

 

 

Dagens Gossip