Venstre har ingen »konkret plan« for brugerbetaling

Det siger næstformand Kristian Jensen (V), efter at han og partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) genåbnede debatten om brugerbetaling på Folkemødet på Bornholm. Venstre ønsker en undersøgelse på området.

»Vi har ikke lagt os fast på nogen konkret plan. Vi kan bare se, at det har været den samme debat, som også var der, da Radikale i 2007 foreslog, at man skulle lave sådan en undersøgelse, og hvor de Radikale også dengang havde modet til at pege på, at man skulle kigge på alle aspekter af sundhedsområdet,« siger Kristian Jensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Lars Løkke Rasmussen sagde under Folkemødet, at han gerne ville betale for at gå til sin egen læge, hvis det betød, at folk »på bunden af vores samfund« skulle betale mindre for at gå til tandlægen.

Kristian Jensen åbner i Metroxpress fredag for, at brugerbetaling på hospitaler også kan være en mulighed. Men han vil ikke uddybe, om det i Venstres øjne eksempelvis skal koste penge at blive behandlet for kræft eller at tage på skadestuen med en brækket fod.

»Venstre har ikke nogen aktuelle planer om at indføre brugerbetaling på hospitalerne. Vi har sagt, at vi gerne vil kigge på, om man kan lave en mere retfærdig brugerbetaling på det sundhedsområde, der er i dag,« siger Kristian Jensen.

»Derfor har vi sagt: Lad os få lavet en undersøgelse af, om man kan lave en mere retfærdig brugerbetaling. Det betyder ikke, at man skal betale mere samlet set, men at man skal undersøge, om det kan fordeles anderledes,« siger han.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), siger til Metroxpress, at der med Venstres løbende udmeldinger om brugerbetaling på sundhedsområdet tegner sig »et billede af, hvordan Venstre vil finansiere sin nulvækst i den offentlige sektor«.

Men det er helt forkert, fastslår Kristian Jensen.

»Det er en helt forfejlet opfattelse, at vores ønske skal være med til at finansiere noget som helst. Vi ønsker ikke, at der skal betales en krone mere i brugerbetaling. Vi vil bare gerne undersøge om den brugerbetaling, vi har i dag, ligger retfærdigt. Det er i dag sådan, at man kan få tilskud til sit høreapparat, men selv skal betale sine briller. Man kan få sat sin arm sammen, hvis man har brækket den, men hvis man har brækket sin tand, skal man selv betale. Så der er nogle skævheder.«

 

Dagens Gossip