Venstre: Intet kaserne-ja fra os endnu

Venstre har endnu ikke nikket ja til en aftale om kasernelukninger.

Det siger partiets forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, på vej ind til møde i Forsvarsministeriet. Her ventes partierne at blive enige om at lukke en række kaserner.

Troels Lund Poulsen afviser dog, at aftalen allerede er på plads. Han vil fortsat kæmpe for, at det ikke kun er hæren, men også søværnet og flyvevåbnet, som skal bidrage til den samlede spareøvelse på 2,7 milliarder kroner i det nye forsvarsforlig.

- Nu har vi ikke lavet en aftale endnu. Det er derfor, vi holder møde. Venstre har ikke sagt ja til en aftale. Men hvis Venstre skal sige ja til en aftale, så kommer vi til at kigge på alle ting under et. Det vil sige både hæren, søværnet og flyvevåbnet, siger Troels Lund Poulsen.

Ifølge TV2 News' oplysninger er politikerne enige om, at lukke kasernen i Sønderborg og Bülows Kaserne i Fredericia. Derudover skulle kasernen i Vordingborg delvist lukkes.

Til gengæld overlever Almegårds Kaserne på Bornholm, kasernen i Høvelte samt i Haderslev.

Dermed har politikerne ikke valgt at følge den militærfaglige indstilling fra forsvarschef Peter Bartram.

Der er lagt op til to-tre kasernelukninger, mens forsvarschef Peter Bartram indstillede fem kaserner til mulig lukning.

- Det er klart, at der skal tages hensyn til de militærfaglige indstillinger, men der er også meget politik i det her, siger Jonas Dahl, forsvarsordfører i SF.

Han kalder det en "svær beslutning", når der skal lukkes kaserner, men der er ikke noget at gøre.

- Vi har lavet et forsvarsforlig, hvor der skal spares 15 procent, og det har konsekvenser, siger Jonas Dahl.

Ifølge TV2 flyttes sergentskolen fra Sønderborg til Varde i forbindelse med de strukturelle ændringer. Også hjemmeværnsskolen i Stensved flyttes - dog kun et par kilometer, da den får ny base på Vordingborg Kaserne.

Jonas Dahl vil dog ikke bekræfte oplysningerne.

- Lad os nu lige træffe den beslutning. Det skal vi se, om vi kan nå i hus med, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip