Venstre jorder regeringens dagpengeindgreb

Det mener Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

»Det afgørende er jo, at vi mangler arbejdspladser i Danmark. Den bedste hjælp, vi kan give de mennesker, der ikke har et job og står til at falde ud af dagpengesystemet, er at få genskabt væksten i landet og sikre flere arbejdspladser,« siger Ellen Trane Nørby til Berlingske Nyhedsbureau.

»Regeringen har nu lavet endnu en midlertidig løsning og er ude på en slingrekurs uden lige. Det skaber utryghed, og det er med til at holde væksten tilbage. Konsekvensen er, at virksomhederne ikke investerer i Danmark, for de ved ikke, hvornår regeringen kommer med endnu en skattestigning eller noget andet, som forringer mulighederne for at skabe arbejdspladser,« tilføjer Venstres politiske ordfører, der først vil udtale sig konkret om dagpengeordningens indhold, når den er blevet præsenteret.

Flere aviser har erfaret, at ordningen vil være til rådighed til og med 2016, og at forsørgere, der modtager den nye arbejdsmarkedsydelse, vil kunne få 80 procent af højeste dagpengesats, mens ikke-forsørgere vil kunne få 60 procent af samme sats. Det svarer til den uddannelsesydelse, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

Personer, der modtager ydelsen, stilles over for et krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet på en anden måde end dagpengemodtagere. Ifølge Politiken kan det være ved at være i aktivering eller nytteindsats.

Ordningen koster omkring to milliarder kroner, heraf en halv milliard i år.

 

Dagens Gossip