Venstre må forklare kovending i nulvækst

I april meldte Venstres næstformand, Kristian Jensen, klart ud, at opskriften på fremgang i Danmark var at holde nulvækst på de offentlige budgetter.

Udmeldingen holdt kun lige under et døgn, inden han offentligt måtte trække i land og fastslå, at "Venstre ikke har skiftet økonomisk politik hen over natten", og at partiet "fortsat ønsker, at der skal være plads til en lille vækst i den offentlige økonomi".

Men i weekenden understregede Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, så, at nulvækst nu officielt er partiets politik.

- Kristian Jensen, hvad er der sket i Venstre siden april?

- Det ligger ikke til mig at forklare, hvad der sker internt i Venstre. Men jeg kan da sige, hvad der er sket i samfundet, siger han og fortsætter:

- Der er jo sket det, at det er blevet tydeligere og tydeligere, at dansk konkurrenceevne er udfordret, at flere og flere virksomheder er klemt, og at vi ikke længere bare konkurrerer med Kina og Rusland, men at det nærmere er Kiel og Rostock.

- Er det blevet tydeligere siden april?

- Jeg synes personligt, at det er blevet meget tydeligere, at der er en udfordring også fra lokalt hold, og at vores konkurrenceevne er markant presset af landene i forhold til landene omkring os.

De skiftende meldinger om, hvor mange penge det store oppositionsparti vil bruge på den offentlige sektor over de kommende år, bør dog ikke efterlade vælgerne i tvivl om, hvad der er Venstres politik, understreger Kristian Jensen.

Han vil ikke kommentere, hvad der i foråret fik ham til at slå bak på sit eget udspil om nulvækst.

- Men kan du forstå, hvis nogen bliver forvirret over jeres meldinger om nulvækst gennem det seneste halve år?

- Næh, det kan jeg sådan set ikke. Jeg synes, at Lars' (Løkke Rasmussens) udmelding var meget klar i lørdags. Og det er klart, at det, der bliver sagt af Venstres formand, naturligvis er Venstres politik.

 

 

Dagens Gossip