Venstre-minister kaldte dagpengetal for løgn

Det vækker voldsom bekymring, at op mod 23.000 personer risikerer at miste deres dagpenge i første halvår af 2013.

Lignende tal har fagbevægelsen advaret om forlængst. I september 2011 advarede LO-fagbevægelsen om, at dagpengestramningerne, som Venstre stillede sig i spidsen for at gennemføre, kunne koste op mod 20.000 personer dagpengene, hvis man halverede dagpengeperioden.

Det viste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og LO-fagbevægelsen dengang.

Det fik dog daværende beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at fare i flint og sende en voldsomt kritik mod fagbevægelsen.

- Jeg kan sagtens forstå, at Dansk Metals medlemmer giver udtryk for usikkerhed, når man tænker på den løgnagtige kampagne fagbevægelsen har ført mod dagpengereformen det seneste år. De tal, som LO og andre har fremlagt om dagpengereformens konsekvenser, er bevidst manipulerende med det formål at jage en skræk i livet på folk. Det er noget af det mest kyniske, jeg har set i min tid i politik, skrev Inger Støjberg i september 2011 til Ugebrevet A4 i en mail.

Dengang vurderede hun og VK-regeringen, at kun 2.000 til 4.000 dagpengemodtagere vil miste dagpengene på baggrund af halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år.

Hvordan Inger Støjberg i dag forholder sig til sin voldsomme forregning, og om hun stadig mener, at fagbevægelsen er kynisk, vides ikke. Newspaq har forsøgt at få en kommentar, men desværre uden held.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip