Venstre ønsker vil udlicitere flere togstrækninger

Flere togstrækninger skal i udbud. Det mener Venstre, som vil sætte det ønske højt på dagsordnen, når politikerne skal forhandle om en ny trafikkontrakt mellem staten og DSB. Socialdemokratiet er ikke afvisende.

Venstre er af den opfattelse, at man ved at sende enkelte strækninger i udbud sikrer den bedste togdrift for de penge, der er til rådighed. Det siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Ritzau.

- Vi vil have mere konkurrence, det er afgørende for at få en bedre togdrift. Derfor vil vi udlicitere en større del af togdriften som et middel til at få en bedre togdrift. Vi kan se fra andre lande samt Midt- og Vestjylland, at det virker, siger han.

Hvor mange strækninger, som Venstre ønsker sendt i udbud, vil Kristian Pihl Lorentzen ikke ud med offentligt.

Arriva har siden 2003 drevet togdrift i Midt- og Vestjylland.

Den udlicitering har fungeret godt, og Socialdemokratiet afviser ikke, at flere strækninger kan komme i udbud. Det siger partiets transportordfører, Rasmus Prehn.

- Vi udelukker ikke noget på forhånd. Men det er klart, at DSB's intercity-net er bygget op sådan, at man ikke bare lige kan udbyde en strækning som for eksempel København-Esbjerg.

- Men vi er bestemt ikke modstandere af andre aktører. Vi har haft stor succes med Arriva i det vestjyske, og man kan forestille sig, at man har områder, hvor udbud kan komme i spil, siger Rasmus Prehn (S).

Kystbanestrækningen på Sjælland har også været i udbud - et udbud som DSB og FirstGroup vandt. Det samarbejde har dog ikke levet op til forventningerne.

De dårlige erfaringer fra det forløb skal dog ikke forhindre flere strækninger i at komme i udbud, siger Venstre.

- Vi har noteret alle de faldgrupper, som var i Kystbaneudbuddet, og vi ved, at vi ikke skal gøre det på samme måde. Derimod skal vi bruge gode erfaringer fra både Jylland og udlandet, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han fortæller samtidig, at man har haft en tæt dialog internt i blå blok med stor enighed forud for forhandlingerne med regeringen om trafikkontrakten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip