Venstre-profil: Grand Prix-finalen skal holdes i København

De to semifinaler kan placeres uden for hovedstaden, men finalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix 2014 bør afholdes i København.

Det mener folketingsmedlem Martin Geertsen (V), der også er Venstres spidskandidat ved regionsrådsvalget.

»Danmarks hovedstad er det naturlige udgangspunkt for mega-events som Melodi Grand Prix,« siger Geertsen.

»Både region, kommuner og private virksomheder i vores del af landet må lægge sig i selen for at skabe en organisatorisk og økonomisk ramme, som gør det umuligt at komme udenom København som værtsby,« lyder det fra Martin Geertsen.

Søndag bød en anden Venstre-profil, Hernings borgmester Lars Krarup (V), Det Europæiske Melodi Grand Prix velkomment hos uldjyderne. Men hvis det står til Martin Geertsen, er hovedstaden det naturlige centrum for begivenheden.

»Grand Prixet har vokset sig så stort, at det nu foregår i tre etaper med to semifinaler og en finale. Der er ikke noget i vejen for at afholde semifinalerne andre steder i landet, men finalen bør holdes i hovedstaden,« siger Martin Geertsen.

»For mig er Melodi Grand Prix og denne type af store events ensbetydende med omsætning, arbejdspladser og markedsføring af vores hovedstad. Og vi ved fra undersøgelser, at der er god økonomi i at tiltrække og afholde begivenheder i denne størrelsesorden,« siger Geertsen.

Spørgsmål: Men hvad med lydkvaliteten i Parken, som er blevet kritiseret i forbindelse med Bruce Springsteen-koncerten forleden?

»Nu kan man ikke bare sammenligne en Springsteen-koncert med Grand Prix. Men jeg har lyttet mig til - hos folk, der har forstand på det - at man kan finde en teknisk løsning på det. Og når DR står som arrangør, er jeg overbevist om, at man har nogle folk, der kan få den bedste lyd ud af det,« siger Martin Geertsen.

Spørgsmål: Kan I tilbyde en slags medfinansiering af begivenheden til DR?

»Jeg tror ikke, man kommer udenom, at der på en eller anden vis bliver tale om både offentlig og privat kapitaltilførsel. Da hovedstaden husede VM i cykling i 2011, da var det nødvendigt med offentlig kapital for at tiltrække begivenheden. Det ser man med de fleste større events i hovedstaden, at der er en form for offentlig og/eller privat kapital i det for, at det kan hænge sammen økonomisk og organisatorisk,« siger Martin Geertsen.

Han vil dog ikke forholde sig til, hvor stor denne medfinansiering skal være.

»Jeg tror, det er bedst, at man lader region, kommune og private virksomheder sætte sig sammen omkring et bord. Man skal ikke sjakre med beløbsstørrelser i offentligheden,« siger Martin Geertsen og opfordrer til, at de »normale interne hovedstads-skærmydsler lægges til side« for at få København kørt i stilling som finaleby for Europæisk Melodi Grand Prix.

 

Dagens Gossip