Venstre: Regeringen er dobbeltmoralsk

Det er ifølge Venstres udviklingsordfører, Jacob Ellemann-Jensen (V), det store paradoks, efter det nu har vist sig, at den danske bistand til verdens fattige landet er faldet, siden den nuværende regering kom til magten i 2011. Under den S-ledede regering ligger udviklingsbistanden på 0,83 procent af bruttonationalindkomsten (BNI), hvilket er lavere end i 2011 under VK-regeringen, viser analysen ifølge Information.

»Jeg er jo et pænt menneske, og det er svært at sige noget pænt, når der gælder andre moralske standarder for en selv end for andre. Og det gør der åbenbart her,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

»I Venstre siger vi direkte og i klart sprog, hvad vi vil, og så tager vi de hug, der måtte komme for det. Det har man åbenbart en anden holdning til i regeringen. Der lover man ét før valget, og gør noget andet efter valget, men det er vi jo ved at være vant til - det gælder så også her,« siger han.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) indrømmer blankt, at regeringspartierne ikke har kunnet leve op til deres egne principper fra før valget.

»Det er entydigt rigtigt, at i forhold til en række af de kontante udmeldinger, vi kom med i opposition, der gør vi det på en anden måde. Der bruger vi de principper, der gælder internationalt, og rapporterer efter det,« siger han til Information.

I september foreslog Venstre i deres finanslovsudspil at skære to milliarder kroner i udviklingsbistanden, så Danmark giver 0,7 procent af BNI, hvilket svarer til FNs målsætning.

Spørgsmål: Er du stolt af, at VK-regeringen brugte flere penge på udviklingsbistand?

»Nej, men jeg synes bare, det er bemærkelsesværdigt, at regeringen har så travlt med at skælde ud på os over, at vi ønsker at fastsætte udviklingsbistanden til det niveau, som anbefales af FN, mens de selv har lovet at hæve deres udviklingsbistand til en procent af BNI, men gør noget ganske andet,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

 

Dagens Gossip