Venstre: Regeringen gør det for let at blive dansker

23/05/2013 19:56

BNB

Nyheder
»At blive statsborger i et andet land er ikke en ret, man har. Det er noget, man gør sig fortjent til at blive. Med den her aftale sætter regeringen og Enhedslisten desværre barren for lavt i forhold til, hvornår man gør sig fortjent til at blive dansker,« udtaler Venstres ene indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen (V), i en skriftlig meddelelse på partiets hjemmeside.Aftalen mellem regeringen og det parlamentariske grundlag skal ifølge Justitsministeriet aktivt »fremme integrationen af udlændinge i samfundet«, og den betyder blandt andet, at indfødsretsprøven afskaffes, mens der i stedet indføres en ny statsborgerskabsprøve.Samtidig ændrer aftalen kravene til, hvor længe ansøgere skal have været selvforsørgende, så det fremover er to og et halvt år inden for de seneste fem år.Ifølge Jan E. Jørgensen fører regeringen blokpolitik, når man indgår en aftale med Enhedslisten på udlændingeområdet.»Det er ærgerligt, at Venstre slet ikke er blevet inviteret til forhandlinger om den her aftale. Vi havde gerne bidraget. Desværre er aftalen blot en i en række af aftaler på udlændingeområdet, hvor regeringen fører blokpolitik sammen med Enhedslisten. Det undrer mig, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ellers har erklæret blokpolitikken for død,« påpeger han.Når den nye aftale træder i kraft 15. juni i år, betyder det blandt andet også, at kravet om danskkundskaber ændres, så ansøgere skal bestå danskuddannelsernes prøve i Dansk 2.

Mest læste i dag

»At blive statsborger i et andet land er ikke en ret, man har. Det er noget, man gør sig fortjent til at blive. Med den her aftale sætter regeringen og Enhedslisten desværre barren for lavt i forhold til, hvornår man gør sig fortjent til at blive dansker,« udtaler Venstres ene indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen (V), i en skriftlig meddelelse på partiets hjemmeside.

Aftalen mellem regeringen og det parlamentariske grundlag skal ifølge Justitsministeriet aktivt »fremme integrationen af udlændinge i samfundet«, og den betyder blandt andet, at indfødsretsprøven afskaffes, mens der i stedet indføres en ny statsborgerskabsprøve.

Samtidig ændrer aftalen kravene til, hvor længe ansøgere skal have været selvforsørgende, så det fremover er to og et halvt år inden for de seneste fem år.

Ifølge Jan E. Jørgensen fører regeringen blokpolitik, når man indgår en aftale med Enhedslisten på udlændingeområdet.

»Det er ærgerligt, at Venstre slet ikke er blevet inviteret til forhandlinger om den her aftale. Vi havde gerne bidraget. Desværre er aftalen blot en i en række af aftaler på udlændingeområdet, hvor regeringen fører blokpolitik sammen med Enhedslisten. Det undrer mig, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ellers har erklæret blokpolitikken for død,« påpeger han.

Når den nye aftale træder i kraft 15. juni i år, betyder det blandt andet også, at kravet om danskkundskaber ændres, så ansøgere skal bestå danskuddannelsernes prøve i Dansk 2.