Venstre: S-angreb på gule fagforeninger er desperat

»Jeg mener, det er udtryk for desperation fra Socialdemokraternes side. De har brug for støtte i den kommende valgkamp fra LO og de faglige organisationer. Og de forsøger så, om det her forslag kan tilgodese de organisationer,« siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V).

Han mener, at det er at nedværdige medlemmerne hos Det Faglige Hus, Kristelig Fagforening og andre lignende fagforeninger.

»Indirekte mener Leif Lahn Jensen jo, at medlemmer af Kristelig Fagforening og Det Faglige Hus er dumme og ikke ved, hvad de får for kontingentet. Men jeg tror nu, at alle medlemmer af fagforeninger ved, hvad de får for deres kontingent,« siger Hans Andersen.

Forskelsbehandlingen kommer ikke til at ske med Venstre-stemmer, understreger han.

»Vi vil ikke gøre forskel på mennesker - om de er medlem af den ene faglige organisation eller den anden,« siger V-ordføreren og tilføjer, at oppositionspartiet nu vil vide, om det er udtryk for regeringens holdning eller blot Leif Lahn Jensens.

»Nu vil jeg gå videre med det her og indkalde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at finde ud af, om det er regeringens politik, at der skal gøres forskel på, om man er medlem af den ene eller den anden fagorganisation i forhold til fradragsretten. Det skal vi have et svar på,« siger han.

Det har Socialdemokraterne dog allerede svaret på, for i en pressemeddelelse fredag slår den fungerende politiske ordfører, Maja Panduro (S), fast, at arbejdsmarkedsordførerens udtalelse står for egen regning.

 

Dagens Gossip