Venstre: Sæt folk i nyttejob fra dag et

Landets kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for deres understøttelse, og derfor er ideen om at tilbyde dem et såkaldt "nyttejob" god.

Men det skal ske allerede fra dag et og ikke først efter seks måneder, mener Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

- Vi vil gerne tage de positive erfaringer, der er fra Aalborg og andre kommuner, når det handler om at vende folk i døren og aktivere dem allerede fra dag ét, siger hun.

- Den her straksaktivering har stor effekt og gør ofte, at folk aldrig kommer ind i et kontanthjælps- og arbejdsløshedsunderstøttelsessystem, siger hun og understreger, at man i for eksempel Aalborg også netop bruger straksaktivering.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lægger op til, at de jobklare kontanthjælpsmodtagere på 30 år og derover bliver sendt ud i arbejde, hvis de ikke efter et halvt år selv har fundet et job.

Kontanthjælpsmodtagerne skal enten finde arbejde i private virksomheder via praktikordninger eller løntilskudsjob eller i kommuner som de såkaldte nyttejob, hvor man for eksempel laver havearbejde mod at få udbetalt kontanthjælp.

Ellen Trane Nørby understreger, at det er vigtigt, at kontanthjælpsmodtagerne bliver aktiveret via et reelt job og ikke bare en stilling, der er blevet oprettet til lejligheden.

- Vi ved af erfaring, at det, der skaber den korteste vej tilbage til arbejdsmarkedet, er, når man laver virksomhedsrettet aktivering, siger hun.

- Rigtig mange af de jobfunktioner, jeg hører, Mette Frederiksen ønsker at oprette i det offentlige, er der ikke noget perspektiv i, fortsætter hun.

Ellen Trane Nørby mener desuden ikke, man kan slå fast, at nytteaktiveringen er en succes for kontanthjælpsmodtagerne over 30, på baggrund af flere kommuners erfaringer med unge kontanthjælpsmodtagere.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip