Venstre ser frem til regeringens nye skattesystem

09/10/2013 11:14

BNB

Nyheder
»Det er grundlæggende positivt, at der kommer et nyt system, som forhåbentlig kan imødegå den kritik, Rigsrevisionen har rejst,« siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V).Rigsrevisionen vurderede tidligere på året, at der var fejl i tre ud af fire vurderinger, hvoraf 41 procent af boligerne blev vurderet for højt.Flere medier har erfaret, at skatteministeren onsdag fremlægger en model for, hvordan boligejere, der har betalt for meget i boligskat på baggrund af forkerte vurderinger i 2011, får deres penge tilbage. Her vil han også suspendere de offentlige ejendomsvurderinger for 2013.»Jeg er spændt på at se, hvad det betyder, at skatteministeren suspenderer vurderingerne. Hvis det betyder, at man bare fastholder skæve 2011-vurderinger, ja så er det selvfølgelig ikke uproblematisk,« siger Torsten Schack Pedersen.Regeringens løfte om tilbagebetaling gælder stadig kun de boligejere, som har fået deres hus vurderet for højt i den seneste ejendomsvurdering fra 2011.Ifølge Berlingske vil skatteministeren efterfølgende indkalde Folketingets partier til forhandlinger, da det vil kræve en ændring af loven at rette op på de mange fejl ved Skats ejendomsvurderinger.

Mest læste i dag

»Det er grundlæggende positivt, at der kommer et nyt system, som forhåbentlig kan imødegå den kritik, Rigsrevisionen har rejst,« siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V).

Rigsrevisionen vurderede tidligere på året, at der var fejl i tre ud af fire vurderinger, hvoraf 41 procent af boligerne blev vurderet for højt.

Flere medier har erfaret, at skatteministeren onsdag fremlægger en model for, hvordan boligejere, der har betalt for meget i boligskat på baggrund af forkerte vurderinger i 2011, får deres penge tilbage. Her vil han også suspendere de offentlige ejendomsvurderinger for 2013.

»Jeg er spændt på at se, hvad det betyder, at skatteministeren suspenderer vurderingerne. Hvis det betyder, at man bare fastholder skæve 2011-vurderinger, ja så er det selvfølgelig ikke uproblematisk,« siger Torsten Schack Pedersen.

Regeringens løfte om tilbagebetaling gælder stadig kun de boligejere, som har fået deres hus vurderet for højt i den seneste ejendomsvurdering fra 2011.

Ifølge Berlingske vil skatteministeren efterfølgende indkalde Folketingets partier til forhandlinger, da det vil kræve en ændring af loven at rette op på de mange fejl ved Skats ejendomsvurderinger.