Venstre ser ingen problemer ved lønbonusser til statslige chefer

»Venstre ser overordnet ingen problemer i at belønne nogle mennesker, der udfører et godt stykke arbejde. Pengene kommer jo kun til udbetaling, hvis de opfylder kontrakten,« siger han.

Ifølge Politiken får departementschefer i gennemsnit 74.000 kroner i årlig bonus, mens en styrelsesdirektør kan sætte 88.000 kroner ind på bankkontoen. Venstre medgiver, at cheferne får en høj løn, men mener, at det skal ses i forhold til det store ansvar, der følger med lederrollen.

»Cheferne i staten har en stor indflydelse på, om vigtige budgetter efterleves eller ikke efterleves, derfor tror jeg, at samfundet er bedst stillet ved, at de kan få en bonus i deres samlede løn, hvis de skaber resultater,« siger han.

Også næstformand i Socialdemokraternes folketingsgruppe, Ane Halsboe-Jørgensen (S), bakker op om bonusordningerne.

»Det er fint, at der er mulighed for, ligesom i den private sektor, at belønne folk i statslige stillinger for en ekstraordinær arbejdsindsats,« siger hun til Politiken torsdag.

En opgørelse fra Moderniseringsstyrelsen viser ifølge Politiken, at statsadministrationen i 2012 brugte mere end 18 millioner kroner på engangsvederlag deriblandt bonusser til 224 af statens topfolk.

 

Dagens Gossip