Venstre ser positivt på tvangsfodbold til unge

Sådan lyder det fra Venstre, der genkender meget af sin egen politik i udspillet.

»Det her med at få de unge væk fra gaden er en forlængelse af den politik, vi havde, da vi sad i regering, hvor vi havde stort fokus på den boligsociale indsats i forhold til at få skabt nogle aktiviteter for de unge, så de har noget andet at tage sig til end at lave ballade på gaden. Så det er der nogle positive takter i, og det med at lave det som pålæg, at børn har nogle aktiviteter, er også en forlængelse af det, vi lavede sammen i regering,« siger boligordfører Louise Schack Elholm (V).

»Nogle af de problemer, vi ser i de almene boliger, er, at der bor rigtig store familier i de her boliger, og børnene bliver sendt ud på gaden for at lege. Der kan det nogle gange være svært at finde på noget at lave, og så ender man måske med nogle problemer i stedet for konstruktive lege,« siger hun.

Venstre-ordføreren mener således også, at der er god fornuft i at gøre det nemmere for boligselskaber at tvangsflytte »problemfamilier« fra områder, selvom de ikke står opført på den officielle ghettoliste.

»Vi har nogle familier, der giver problemer i boligområder, og der er det vigtigt, at man har nogle gode redskaber. Én mulighed kan være, at man kan tvangsflytte familier, der skaber problemer, og en anden mulighed kan være at se på, hvordan kan vi få mere fokus på de kriminelle og få dem ud af boligområderne,« siger Louise Schack Elholm.

De Konservatives udspil indeholder desuden forslag om at udbetale boligstøtte direkte til de almene boligselskaber, så man er sikker på, at pengene bliver brugt på husleje. Det har Venstre ligeledes arbejdet på i en årrække, siger Louise Schack Elholm.

 

Dagens Gossip