Venstre ser stadig problemer med kontanthjælpen

Skrevet af BNB

18/04/2013
Sådan lyder det fra partiets finansordfører Peter Christensen (V).»Der er nogle ting, vi fortsat er uenige om. Regeringen valgte, da den trådte til, at fjerne kontanthjælpsloftet. Det gør efter vores mening, at der ingen gevinst er - hvis du har et ægtepar på kontanthjælp - i at gå fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse. Det, synes vi, er enormt usundt,« siger Peter Christensen.Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde det onsdag til et ultimativt krav fra partiets side, at kontanthjælpsreformen skulle være en politisk aftale og ikke et forlig, så Venstre efter næste folketingsvalg kan genindføre kontanthjælpsloftet, hvis partiet igen kommer i regering.»Det synspunkt har vi stadig, og det vil vi også have efter et valg. Vi vil have friheden til, at det, vi siger til danskerne før et valg, vil vi også kunne gennemføre efter et valg,« siger Peter Christensen.Arbejdsmarkedsfører Ulla Tørnæs (V) glæder sig desuden over økonomien i aftalen, som er med til at finansiere den vækstpakke til erhvervslivet, som endnu ikke er forhandlet på plads.»Over de kommende år henter vi samlet næsten én milliard mere i kontanthjælpssystemet, end regeringen lagde op til, og det betyder selvfølgelig, at vi nu har næsten én milliard mere at bruge på skattelettelser til glæde for erhvervslivet og danske arbejdspladser. Selvom vi gerne havde set en endnu mere ambitiøs reform, er vi tilfredse med, at vi fik trukket regeringen i den rigtige retning,« siger Ulla Tørnæs.Som følge af reformen skønner Beskæftigelsesministeriet, at 3.100 flere personer kommer i arbejde i 2014, mens tallet vil være 3.500 personer i 2015, 3.300 personer i 2016 og 4.200 personer i 2017.

Mest læste i dag

Sådan lyder det fra partiets finansordfører Peter Christensen (V).

»Der er nogle ting, vi fortsat er uenige om. Regeringen valgte, da den trådte til, at fjerne kontanthjælpsloftet. Det gør efter vores mening, at der ingen gevinst er - hvis du har et ægtepar på kontanthjælp - i at gå fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse. Det, synes vi, er enormt usundt,« siger Peter Christensen.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde det onsdag til et ultimativt krav fra partiets side, at kontanthjælpsreformen skulle være en politisk aftale og ikke et forlig, så Venstre efter næste folketingsvalg kan genindføre kontanthjælpsloftet, hvis partiet igen kommer i regering.

»Det synspunkt har vi stadig, og det vil vi også have efter et valg. Vi vil have friheden til, at det, vi siger til danskerne før et valg, vil vi også kunne gennemføre efter et valg,« siger Peter Christensen.

Arbejdsmarkedsfører Ulla Tørnæs (V) glæder sig desuden over økonomien i aftalen, som er med til at finansiere den vækstpakke til erhvervslivet, som endnu ikke er forhandlet på plads.

»Over de kommende år henter vi samlet næsten én milliard mere i kontanthjælpssystemet, end regeringen lagde op til, og det betyder selvfølgelig, at vi nu har næsten én milliard mere at bruge på skattelettelser til glæde for erhvervslivet og danske arbejdspladser. Selvom vi gerne havde set en endnu mere ambitiøs reform, er vi tilfredse med, at vi fik trukket regeringen i den rigtige retning,« siger Ulla Tørnæs.

Som følge af reformen skønner Beskæftigelsesministeriet, at 3.100 flere personer kommer i arbejde i 2014, mens tallet vil være 3.500 personer i 2015, 3.300 personer i 2016 og 4.200 personer i 2017.