Venstre: For sort-hvidt at kalde rød blok grønnest

Det er for sort-hvidt, når tre danske miljøorganisationer hævder, at regeringen og dens støttepartier i rød blok skulle føre end mere grøn miljøpolitik end den borgerlige opposition.

Det siger Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt.

- Det er alt for sort-hvidt at stille det sådan op. Hele Danmarks energipolitik er resultatet af brede forlig gennem de seneste 30 år. At beskylde Venstre og De Konservative for at føre en ikke-grøn energipolitik er helt hen i skoven, siger han.

Det er miljøorganisationerne Det Økologiske Råd, Greenpeace og Verdens Skove, der har gennemgået klima-, miljø- og naturpolitikken i den valgperiode, der snart er overstået.

- På klimapolitikken er der tydelig forskel mellem blokkene, der tidligere var enige om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer inden 2050, siger sekretariatsleder Christian Ege fra Det Økologiske Råd og fortsætter:

- Nu sætter Venstre spørgsmålstegn herved, Dansk Folkeparti vil sænke klimaambitionerne, og Liberal Alliance anerkender end ikke klimaforandringer som menneskeskabte.

Men det holder slet ikke vand, mener Lars Christian Lilleholt.

- Jeg forstår slet ikke den retorik. Under den borgerlige regering fordoblede vi mængden af vedvarende energi, siger han.

Venstre er med i en bred aftale om, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Men tidligere i år talte Lars Christian Lilleholt for at få mere "realisme" ind i aftalen, så Danmark fortsat kunne levere olie og gas til udlandet.

- Det er klart, at forskellen mellem rød og blå blok er realismen. Det er rigtigt, at vi har mere fokus på omkostningerne, men det forhindrer ikke den grønne omstilling, påpeger Lars Christian Lilleholt fra Venstre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip