Venstre stiller krav i lægekonflikten

26/05/2013 16:31

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Umiddelbart før regeringen tirsdag fremlægger sit lovforslag om almen praksis i forbindelse med lægekonflikten, fremsætter Venstre nu en lang række krav til indgrebet.

Og regeringen skal ikke regne med, at Venstre skriver under på den stiplede linje, hvis der ikke kommer ændringer i forhold til det hidtidige forslag - en underskrift, som regeringen er dybt afhængig af, hvis lovforslaget skal gå igennem.

Venstre har i alt syv krav til regeringens kommende lovforslag, der blandt andet vender sig imod det, som partiet kalder "detailregulering" af lægernes arbejde.

- Vi mener, at der er plads til en række ændringer i det udkast til lovforslag, som regeringen har haft i høring, siger partiets sundhedsordfører, Sophie Løhde, til Ritzau.

- Vi har set de høringssvar, der er kommet ind. Vi har lyttet til dem, og vi har også selv nogle ønsker til ændringer, og det er dem, vi fremsætter nu, siger hun.

Venstre kræver, at de praktiserende læger får indflydelse på de opgaver, som almen praksis skal varetage, og at kommunerne og regionerne ikke skal kunne pålægge lægerne nye opgaver uden, at lægerne selv får noget at skulle have sagt.

Desuden vil det store oppositionsparti have klare, umisforståelige grænser for sundhedsministerens beføjelser til at regulere området.

Spørgsmål: Kan Venstre støtte lovforslaget, hvis regeringen ikke lytter til jeres krav?

- Vi støtter en modernisering af almen praksis, men vi synes, der er behov for ændringer af det lovforslag, som ministeren har sendt i høring, og derfor tilkendegiver vi nu meget klart, hvad vi mener, der er behov for at ændre, siger Sophie Løhde og fortsætter:

- Jeg håber, at regeringen er villig til at lytte til alle vores ændringer, og det har de vel også en interesse i, for jeg kan da ikke forestille mig andet, end at man er interesseret i en bred opbakning fra Folketinget.

/ritzau/