Venstre støtter idéen om et turistministerium

»Der er simpelthen for lidt fokus på turisterhvervet i øjeblikket, og det er ærgerligt, fordi der er et stort potentiale. Hvis et selvstændigt ministerium kan være med til at udvikle det potentiale, så for min skyld ingen alarm,« siger turismeordfører Hans Christian Thoning (V).

Dansk Folkeparti er endnu mere direkte i sin støtte til et selvstændigt turistministerium.

»Det er et paradoks. På den ene side har turismeerhvervet i Danmark et kæmpepotentiale, men på den anden side er turisterhvervet faktisk i krise. Det er på tide at tage skeen i den anden hånd og oprette et ministerium, så vi kan få genoprettet og løftet et af vores allerstørste erhverv,« siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Meldingen kommer i kølvandet på en undersøgelse fra den tyske bankorganisation Bundesverband Deutsche Banken (BdB), hvor Danmark kåres til Europas tredje dyreste turistland.

Venstre kalder Dansk Folkepartis forslag »interessant«.

»Hvis vi kan få strikket en struktur sammen, der kan være med til at højne det potentiale, der findes i turisterhvervet, så er det bare med at komme i gang,« siger Hans Christian Thoning.

Danmarks seneste turistminister var centrumdemokraten Arne Melchior, der fra 1993 til 1994 var minister for turisme og kommunikation.

 

Dagens Gossip