Venstre stopper Østergaards innovationsfond

Danmarks Innovationsfond (DI) med halvanden milliard kroner til forskning kommer ikke i søen før sommerferien, som uddannelsesminister Morten Østergaard (R) ønsker. Venstre vil ikke være med på ministerens model.

Det siger Venstres forskningsordfører Esben Lunde Larsen.

- Vi kan efter to korte forhandlingsmøder ikke nikke til ministerens oplæg. Derfor har vi bedt ministeren tænke sig godt og grundigt om i sommerferien. Så vi kan tage seriøse forhandlinger, siger Esben Lunde Larsen.

I december 2012 foreslog Morten Østergaard at skabe DI ved at fusionere flere fonde som Højteknologifonden. I 2004 skabte VK-regeringen Højteknologifonden med Dansk Folkeparti. Esben Lunde Larsen afviser, at Venstres nej stopper midler til forskning.

- Det er helt forkert. Bevillingerne fortsætter fuldstændig uændret, da de er bestemt af finansloven. Venstre er optaget af at sikre virksomhedernes forskning og innovation, så vi skaber arbejdspladser. Derfor vil vi have en anden løsning, siger Esben Lunde Larsen.

Han ser ikke Venstres modstand som tak for sidst, fordi Morten Østergaard med DI sløjfer VK-regeringens Højteknologifond.

- På ingen måde. Fra december har vi sagt, at det skal ses i sammenhæng med de fri forskningsråd og Danmarks Grundforskningsfond. Vi er meget bekymrede for opfølgning af dét, der skal leveres, og af bevillinger til højteknologi, siger Esben Lunde Larsen.

Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen er i dagbladet Børsen bekymret over forsinkelsen. Det anfægter ikke Venstres forskningsordfører.

- Alle bevillinger fortsætter i finanslovregi. Derfor skal ingen være bekymret for at få trukket tæppet væk under sig. Det er langt vigtigere, at vi får landet den rette løsning, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip