Venstre topfolk beskyldt for skatte-nøl

Den omdiskuterede sag om de mange danske boligejere, der har betalt for meget i boligskat på grund af omfattende rod i de offentlige ejendomsvurderinger, kan nu ramme adskillige af topfolkene i Venstre.

Ekstra Bladet skriver således i søndagens avis med henvisning til avisens "kilder med indgående kendskab til sagen", at Venstrespidserne Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen direkte har bremset en plan for at rette op på Skats forkerte ejendomsvurderinger

Finansministeriet, der i de borgerliges seneste regeringsperiode blev drevet af de tre Venstrefolk, afviste angiveligt Skatteministeriets anmodning om at få rejst sagen i det magtfulde Økonomiudvalg.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev problemet med ejendomsvurderingerne drøftet mellem toppen af Skatteministeriet og Finansministeriet over flere år, mens Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen sad ved roret.

Men der blev intet gjort, og dermed kunne de fejlagtige ejendomsvurderinger fortsætte i en længere årrække, hvilket for nylig førte til en særdeles hård kritik fra Rigsrevisionen.

Det er ikke lykkes Ekstra Bladet at få Lars Løkke Rasmussen, Thor Pedersen eller Claus Hjort Frederiksens reaktion på beskyldningerne.

Indtil videre har tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) påtaget sig en del af ansvaret for, at der ikke blev taget bedre hånd om de mange forkerte ejendomsvurderinger fra Skats side.

/ritzau/

 

Dagens Gossip